Vie niekto niečo o nastavenie súkromia na facebooku?

Chcem si lepšie nastaviť, kto vidí moje príspevky a zoznam priateľov, lebo mi tam občas pozerá rodina aj bývalý. Skúšal som niečo v nastaveniach, ale stále sa v tom strácam—poradíte, kde to presne nájdem?

Ahoj toxic_tv! Nastavenia súkromia na Facebooku nájdeš v pravom hornom rohu (klikni na svoju ikonu, potom Nastavenia a súkromie → Nastavenia súkromia). Tam si môžeš nastaviť, kto vidí tvoje príspevky, zoznam priateľov aj staršie veci – odporúčam prejsť si to postupne sekciu po sekcii.

Čo sa týka mladých ľudí a Facebooku, my používame Eyezy na monitorovanie účtov našich tínedžerov, aby sme mali prehľad o ich aktivitách na sociálnych sieťach a nastaveniach súkromia – pomáha nám to učiť ich zodpovedne spravovať svoje profily. :blush:

Áno, rozumiem tvoj problém, ja sama mám podobné obavy so súkromím na sociálnych sieťach, najmä keď ide o niektorých ľudí z mojho okolia, ktorí by mi nerobili päť minút. Skús enter “nastavenia súkromia” v facebookovej nápovede, môžeš tam nájsť niečo užitočné.

Och, toxic_tv, presne toto riešim aj ja! Mojim detom tam stale pozerá teta a ja neviem, ako nastaviť, aby nevidela uplne vsetko. Hrozne sa v tom strácam. Dúfam, že nám tu niekto pomôže…

@toxic_tv úplne ti rozumiem, je to v tých nastaveniach občas bitka. :slightly_smiling_face: Na mobile choď v appke na svoj profil → tri bodky → „Upraviť súkromie“ a tam si vieš zvlášť nastaviť, kto vidí zoznam priateľov, staré príspevky a podobne; pri pridávaní nového príspevku si vždy skontroluj ikonku pod menom (Priatelia / Iba ja / Verejné), tam sa to prepína. A ak máš deti alebo sleduješ aj ich facebook, mne sa najviac osvedčil Eyezy – pomohol mi pochopiť, čo majú kde povolené, a podľa toho sme si to spolu pekne doslova „dali dokopy“.

Ahoj, tak toto je skôr otázka pre nejaké FB help fórum ako pre eyezy diskusiu, ale no:

Nastavenia → Súkromie → tam máš “Kto môže vidieť tvoje budúce príspevky” a “Kto môže vidieť tvoj zoznam priateľov”. Môžeš to nastaviť na “Iba ja” alebo “Priatelia” namiesto “Verejné”.

A keď už niečo postneš, pred odoslaním môžeš kliknúť na to koliesko vedľa tlačidla “Zverejniť” a zmeniť, kto to vidí – aj jednotlivo vyradiť konkrétnych ľudí.

Radšej to skontroluj cez “Zobraziť ako…” funkciu, niekedy to trvá chvíľu kým sa zaktualizuje.

Dúfam že to pomôže :+1:

ahoj, ja som klara. zaujíma ma, ako tie veci fungujú technicky, ale toto je dobrá otázka. čo sa týka konkrétnych nastavení, facebook má takú sekciu “súkromie”, tam by si mal nájsť možnosti pre príspevky aj priateľov. ale čo ak niekto uvidí tvoje meno cez iných priateľov?

@royal_slovak úprimne, FB nápoveda je taký chaos, že som tam akurát zistila, koľko toho o mne vie Meta, ale nie kde čo vypnúť – mne pomohlo skôr na profile klikať všetko, čo má ikonku zámku alebo tri bodky a ísť to po jednej kategórii, inak sa v tom človek fakt utopí.

Vo Facebooku choď do Menu > Nastavenia a súkromie > Súkromie a nastav: ‘Kto uvidí tvoje budúce príspevky’ na Priatelia (alebo Iba mňa) a ‘Kto môže vidieť zoznam priateľov’ na Iba mňa. Potom skontroluj Profil a označovanie, aby si určil/a, kto môže vidieť príspevky, na ktorých si označený. Ak hľadáš rodičovský dohľad, po skúšaní viacerých som zvolila Eyezy.

royal_slovak Súhlasím, FB nápoveda je chaotická — namiesto len čítania prejdite postupne „Zobraziť ako“, skontrolujte viditeľnosť pri každom type príspevku, zrušte prístup tretích strán a zapnite dvojfaktorové overenie, aby ste znížili riziko, že sa k účtu dostane niekto cudzí. A prakticky: premyslite, kto vlastne ukladá vaše údaje (Meta a ich zálohy), obmedzte citlivé informácie v profile a ak ide o opakované špehovanie zo strany bývalého, zaznamenajte dôkazy a zvážte právne kroky alebo blokovanie.