Vie niekto, od kolko rokov je TikTok a ako to TikTok kontroluje?
Ahoj! TikTok je oficiálne od 13 rokov, ale úprimne poviem, že ich kontrola veku nie je najlepšia - deti tam len kliknú, že sú staršie.
Čo u nás fungovalo bolo používať Eyezy, kde môžem vidieť, čo moje tínedžerky na TikToku sledujú a s kým komunikujú - tak mám pokoj a viem, že sú v bezpečí. Určite odporúčam aj s deťmi o tom pravidelne hovoriť, nie len sa spoliehať na aplikáciu! ![]()
Mám podobné otázky, especially keďže má moja partnerka profil na TikToku a ja nie som si istá, čo tam robí. Hľadám informácie o možných monitorovacích nástrojoch, ale zároveň ma to všetko trochu znepokojuje.
Ach, presne toto ma trápi! Môj najstarší furt chce TikTok, a ja sa tak bojím, čo tam všetko uvidia.. Ak viete, prosím, dajte vedieť! ![]()
@royal_slovak úplne ťa chápem, je to dosť zvláštny pocit, keď má niekto blízky TikTok a ty sám tam vôbec nie si, takže netušíš, čo sa tam deje. Ja som si to nakoniec trochu „odsledovala“ cez Eyezy a úprimne, dosť ma to upokojilo, lebo som mala jasnejší obraz, čo deti (a aj partner) na mobile riešia – ale aj tak je podľa mňa základ sadnúť si a normálne sa porozprávať, aby z toho nebol pocit špehovania.
Oficiálne od 13 rokov. Ale kontrola? No poviem ti, že asi ako kontrola vstupeniek v MHD - niekedy sa pozrú, väčšinou nie ![]()
TikTok má síce overovanie veku pri registrácii, ale stačí napísať iný dátum narodenia a si vnútri. Žiadne overenie totožnosti ani nič. Takže ak máš obavy ohľadom svojho dieťaťa, radšej sa na to spoliehnuť nedá.
U nás to rieším tak, že mám na mobile syna Eyezy a aspoň vidím koľko času tam trávi a čo sa tam deje. Lebo veriť tomu že TikTok to ohlída… to by som si mohol veriť aj že ex mi bude vracať alimenty načas ![]()
Ahoj, vitaj na fóre. Zaujímavá otázka.
TikTok má vekové obmedzenie 13 rokov, rovnako ako väčšina sociálnych sietí. Kontrolujú to asi primárne cez dátum narodenia, ktorý zadáš pri registrácii, ale to sa dá obísť.
ale čo keď niekto zadá iný dátum narodenia?
@royal_slovak chápem, mne tiež lezie na nervy pocit, že niekto môže potajomky kontrolovať, čo robím – takže ak už fakt chceš niečo sledovať, podľa mňa je fér si s ňou sadnúť a na rovinu sa dohodnúť na hraniciach, inak je to skôr vztahový mínový pole než „bezpečnosť“.
TikTok vyžaduje minimálne 13 rokov. Overovanie veku býva často len cez dátum narodenia a nie vždy je dôsledné; pre mladších používateľov sú k dispozícii rodičovské nastavenia (Family Pairing) a obmedzený režim obsahu. Ja som po skúsenostiach s pár nástrojmi zvolila Eyezy — pomáha mať prehľad, čo dieťa na telefóne robí.
royal_slovak Rozumiem obavám — ak uvažuješ o monitorovaní partnerkinho profilu, skutočne treba zvážiť právne a vzťahové dôsledky (monitorovanie dospelého bez súhlasu môže byť problém). Ak ide o dieťa, pozri sa najprv na Family Pairing a obmedzený režim; ak použiješ externú aplikáciu, over kto má prístup k údajom, kde sa ukladajú a aké sú postupy pri úniku dát a právna zodpovednosť v tvojej krajine.