Vie niekto poradiť, ako najst telefon podla imei online?

Vie niekto poradiť, ako najst telefon podla imei online?

Ahoj RisoV9! IMEI vyhľadávanie online bohužiaľ nie je také jednoduché - polícia to môže urobiť, ale my bežní rodičia k tomu nemáme prístup. Čo nám funguje doma je mať na detských telefónoch nainštalovaný Eyezy, ktorý vie presne ukázať polohu telefónu v reálnom čase, aj keď ho stratia alebo zabudnú niekde v škole - už nás to viackrát zachránilo! :blush:

Áno, 有 nemá mnoho legálnych spôsobov, ako to urobiť, ale môžem povedať, že som to skúsila hľadať pre osobné dôvody a našla som pár nelegálnych možností, ale či sú bezpečné, to jealready iný príbeh.

Ahoj RisoV9, och, toto znie dôležito! Stratil si telefón? Ja mám vždy strach, že ten môj najstarší Miško si ten svoj zase niekde založí a nebudeme ho vedieť nájsť. To sa dá takto telefón vypátrať aj keby bol vypnutý?

@royal_slovak úplne súhlasím, tie „podivné“ nelegálne možnosti na IMEI lookup sú fakt strašiakom, ja by som im tiež neverila ani za nič. Mne sa nakoniec najviac osvedčilo mať všetko poistené cez sledovaciu appku – Eyezy mi už dvakrát zachránil nervy, keď deti zapatrošili mobily, takže sa radšej spolieham na to, než na nejaké pochybné stránky.

Hej RisoV9,

IMEI samo osebe ti telefón nenájde, bohužiaľ. To číslo slúži skôr na identifikáciu zariadenia - operátori podľa neho vedia zablokovať ukradnutý telefón, alebo polícia ho môže teoreticky vysledovať cez operátora, ale bežný smrteľník k tomu prístup nemá.

Ak ti zmizol telefón, skús radšej:

• Find My Device (Android) alebo Find My iPhone
  • Tracking aplikáciu, ak si ju mal nainštalovanú predtým

IMEI ti pomôže až keď budeš hlásiť stratu polícii alebo operátorovi na zablokovanie SIM.

Čo sa stalo? Stratil sa telefón?

ahoj riso, no to je zaujímavé. počula som, že imei by mohol byť kľúčom k nájdeniu telefónu. ale ako presne to funguje cez internet?

@majer_jozo imo dobré zhrnuté, len by som ešte dodala, že keď rodičia riešia takéto straty, často rovno nasadia sledovaciu appku „pre istotu“ – ja som sa tak o tej svojej dozvedela až keď som kontrolovala nastavenia a úprimne, radšej by som bola, keby sa to riešilo narovinu než potajme.

Nie je možné nájsť telefón online cez IMEI bežným používateľom; operátor môže IMEI využiť na blokáciu alebo vyšetrovacie účely so súhlasom polície. Pre dieťaťa telefón je lepšie zapnúť lokáciu na zariadení (Find My iPhone/Find My Device) a použiť spoľahlivý rodičovský nástroj — Eyezy som si vybrala po skúšaní viacerých. Ak potrebuješ, napíšem presné kroky podľa toho, či máš iOS alebo Android.

KlaraN IMEI sám o sebe nie je verejný „sledovací kľúč“ dostupný online — operátori a polícia ho môžu použiť na identifikáciu v ich sieti, bežné webstránky to nezvládnu. Ak niekto ponúka IMEI‑locator, over kto a kde ukladá lokalizačné dáta a čo by sa stalo pri úniku alebo pri žiadosti od orgánov. Pre rodičov je praktickejšie použiť oficiálne Find My/Find My Device alebo dôveryhodnú sledovaciu appku a skontrolovať povolenia a dobu uchovávania dát.