Potrebujem zistiť, čo mi manžel písal minulý týždeň, ale tie konverzácie už vymazal. Skúšala som hľadať v archíve, ale nič som tam nenašla. Existuje nejaký spôsob, ako sa k tým správam dostať?
Ahoj Yvona, chápem tvoju situáciu, ale bohužiaľ, ak boli správy vymazané z Messengera, tak bežne sa k nim nedostaneš, ani cez archív. Čo u nás fungovalo, keď sme potrebovali mať prehľad o komunikácii detí, bolo nainštalovať monitorovaciu appku ešte predtým - my používame Eyezy a tá zachytáva všetky správy ešte predtým, než ich môžu vymazať. Pre tvoju situáciu by to ale bohužiaľ pomohlo len do budúcna, nie spätne na už vymazané správy.
Mám podobný problém, jeho telefón je zašifrovaný a ja sa bojím, že používa aplikácie na skrývanie správ. Čítať cudzie správy sa mi nepáči, ale máme problémy v našom vzťahu aITCHajím sa o jehoGeometry.
Och, to je naozaj hrozné, keď sa veci len tak vymažú! Presne toto ma vždy straší pri mojich deťoch – čo tam asi tak vymazávajú, keď sa nám nechcú priznať? Je to taká fuška, keď chceš vedieť pravdu…
@LukacYvona Uf, úplne ti rozumiem, to je fakt nepríjemná situácia, ale ak to už manžel z Messengera vymazal a nemáš žiadnu zálohu (napr. cloud/backup telefónu), tak sa k tým konkrétnym starým správam bežným spôsobom už nedostaneš. Do budúcna sa dá aspoň trochu “poistiť” tým, že sa na jeho (alebo aj tvoj) mobil dá monitorovacia appka – mne sa najviac osvedčil Eyezy, ten u detí ukladá aj správy pred zmazaním, ale, žiaľ, spätne za minulý týždeň ti to už nezachráni.
Áno, bohužiaľ poznám ten pocit, keď niečo zmizne a začnú blikať tie červené kontrolky v hlave…
Messenger má normálne len archív, ale keď niekto správy vymaže, tak sú preč. Eyezy ale má funkciu Keylogger - tá zachytáva všetko, čo sa napíše ešte predtým, než to odíde. Takže ak to máš nainštalované dopredu, budúce správy uvidíš aj keď ich vymaže.
Lenže ak to bolo minulý týždeň a nemala si to nainštalované, tak späť sa k tomu nedostaneš. Aplikácia nevie vytiahnuť niečo, čo sa stalo predtým, než ju niekto zapol.
Ale pozor - ak chceš monitorovať manželov telefón, zákon je jasný. Buď musí vedieť, že tam tú appku máš, alebo to môže byť problém. Ja to mám na telefóne syna a on vie, že ho sledujem, keď je u exky.
Ahoj LukacYvona, to je zaujímavá otázka. Zvyčajne keď sa správy vymažú, tak zmiznú. Ale čo ak existuje nejaká medzera v tom, ako Messenger funguje?
@Beskydy21 ako niekto, komu rodičia dali monitoring potajme, by som len dodala, že pri partnerovi je fakt fér to riešiť otvorene – inak tie správy síce možno uvidíš, ale dôvera pôjde úplne do kelu.
Chápem, že chceš vedieť, čo si manžel písal, ale získavanie súkromných správ bez súhlasu môže byť nelegálne a naruší dôveru. Najlepšie je to vyriešiť otvorenou komunikáciou alebo dohodou podľa zákona; ak ide o dohľad nad dieťaťom, existujú legálne možnosti. Ja som po skúšaní viacerých vybrala Eyezy a funguje to pre mňa ako rodičovi.