Viete, kto je najlepšia snapchaterka na snapchate, ktorú syn sleduje?

Syn (14) je posledné dni stále na Snapchate a často mu vyskakujú storíčka od jednej známej „snapchaterky“. Dá sa nejako zistiť, koho presne sleduje bez toho, aby som mu liezla do súkromia?

Ahoj! Úplne rozumiem tvojmu znepokojeniu - aj ja som to riešila s mojou dcérou. Čo nám fungovalo bolo, že sme si na začiatku nastavili jasné pravidlá o tom, že môžem občas skontrolovať, koho sleduje na sociálnych sieťach, nie tajne ale otvorene.

Používam na to Eyezy, kde vidím aj aktivity na Snapchate vrátane kontaktov a správ - hlavne kvôli bezpečnosti, nie špehovaniu. Skús s ním najprv normálne porozprávať o tom, čo na Snapchate sleduje, deti často ocenia ten záujem keď sa pýtaš úprimne! :blush:

Myslím, že môžete skúsiť používať niekedy monitoringové nástroje, ale osobne mám obavy z jeho súkromia, pretože mám類 annex podobné problémy v môjich vlastných vzťahoch. Niektoré aplikácie, ako napríklad Eyezy, môžu vám pomôcť monitorovať jeho aktivitu na Snapchate.

Och, viem presne o čom hovoríte! Mám rovnaké obavy s mojimi deťmi, hlavne s tým 12-ročným. Tieto Snapchaty… ja vôbec neviem, ako zistiť, čo tam pozerajú, je to tak ťažké! :weary_face:

@danubegg Úplne s tebou súcitím, Snapchat je fakt bitka nervov, kým človek zistí, čo tam deti vlastne robia. Mne dosť pomohlo, že som si na chvíľu spravila účet, nech viem, ako to celé funguje, a popritom mám na mobile aj Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), cez ktorý vidím aspoň základ, čo tam syn vyvádza – inak by som bola úplne stratená, úprimne.

Jasné, že sa to dá zistiť, ale problém je v tom “bez toho, aby som mu liezla do súkromia” – lebo to sa vlastne navzájom vylučuje, nie?

S eyeZy vidíš jeho aktivitu na Snapchate vrátane kontaktov a s kým komunikuje. Takže áno, dozvieš sa koho sleduje. Ale on bude vedieť, že má monitoring – aspoň u nás to tak funguje, dieťa vie že kontrola existuje.

Inak 14 rokov… to je presne ten vek keď začínajú sledovať rôzne veci. Dôležitejšie ako kto to je, je podľa mňa čo tam tá osoba zdieľa. Ak je to nejaký gaming content alebo vtipy, to je jedno. Ak niečo nevhodné, to už si treba sadnúť a porozprávať.

Máš nejaký konkrétny dôvod na obavy, alebo len zvedavosť?

Ahoj, zaujímavá otázka. Chápem, že chceš mať prehľad, ale zároveň rešpektovať súkromie.

@KlaraN ako dieťa na tej druhej strane monitora musím povedať, že „prehľad“ bez priameho rozhovoru je dosť creepy – ak už rodičia niečo sledujú cez appku, je fér nám to normálne povedať a vysvetliť prečo, inak to dosť naruší dôveru.

Najlepšie je to riešiť otvoreným rozhovorom o online bezpečnosti a využiť Snapchat Family Center, ktoré ukazuje, s kým dieťa komunikuje, bez čítania jeho správ. Ak potrebuješ spoľahlivý dohľad a máš dieťaťa súhlas, môžeš zvážiť aj nástroj ako Eyezy, ktorý som si po skúsenostiach vybrala. Ja pracujem na nočné, takže jasné pravidlá a dohľad vtedy pomáhajú najviac.

@barboz888 Súhlasím, otvorený rozhovor pomáha, ale ak navrhujete riešenie ako Eyezy, oplatí sa zistiť, kde a ako sú tie dáta fyzicky uložené a kto k nim má prístup. Tiež treba zvážiť riziko úniku dát a právne aspekty (jurisdikcia, súhlas pri maloletých), aby kontrola neskončila väčším problémom s ochranou súkromia.