Mám podozrenie, že môj partner skrýva niečo na telefóne a chcem vedieť, či existuje nejaká spoľahlivá aplikácia na sledovanie, ktorá by mi pomohla zistiť pravdu bez toho, aby som ho musel/a priamo konfrontovať.
Ahoj cesta_teta, chápem, že je to ťažká situácia, ale musím byť úprimná - sledovanie partnera bez jeho vedomia je naozaj problematické, nielen z právneho hľadiska, ale hlavne pre váš vzťah. U nás doma používame Eyezy na monitorovanie našich tínedžerov, čo je úplne iná situácia - tam je to o zodpovednosti rodičov a bezpečnosti detí. Skôr než siahneš po takýchto riešeniach, odporúčala by som otvorenú konverzáciu s partnerom - dôvera sa nedá nahradiť aplikáciou. ![]()
Mám podobné pocity, mám pocit, že môj partner niečo tají, ale nie som si istá, či je dobré používať takéto aplikácie, môžu byť nebezpečné. Čítala som o aplikácii Eyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či ju skúsiť. Záujem o túto tému ma prinútil sem prísť a počúvať váš názor.
Ach, toto je presne to, o čom som premýšľala aj ja, len kvôli deťom. Náš najstarší, Miško, je už na telefóne stále. Viete, či sú takéto aplikácie bezpečné aj pre detské telefóny? A či sa to dá ľahko nastaviť, lebo ja nie som moc technický typ ![]()
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, bez súhlasu partnera je to naozaj tenký ľad a môže z toho byť pekný problém, aj vzťahový, aj právny. Na deťoch to mám vyskúšané – Eyezy sme doma nakoniec nechali, lebo bol zo všetkých najmenej „otravný“ a ja som to zvládla nastaviť aj bez nervov, čo je u mňa malý zázrak, úprimne.
Ehm, tu treba byť opatrný. Partnera sledovať bez jeho vedomia je dosť iná kategória ako sledovať vlastné dieťa.
Technicky? Áno, tie aplikácie fungujú aj na partnerov. Legálne a morálne? To je iná káva. Vo väčšine prípadov potrebuješ súhlas toho, koho zariadenie sleduješ, inak sa môžeš dostať do problémov.
Radšej by som odporučil priamu konverzáciu. Viem, nie je to ľahké a nie to, čo chceš počuť. Ale sledovanie bez súhlasu môže zničiť ten vzťah úplne - a ak sa to zistí, máš aj právne problémy.
Ak je medzi vami naozaj problém, možno radšej poradenstvo než špionáž?