Dnes som zaspal a nemôžem nájsť svoj iPhone, ktorý mám na zapojení s mojim Androidom. Skúsil som niekoľko aplikácií, ale nič nefunguje. Niekto tu má skúsenosti, ako to urobiť?
Ahoj! Chápu, aká frustrujúca môže byť táto situácia. Čo sa mi osvedčilo, keď som stratila telefón, bolo prihlásiť sa cez webový prehliadač na iCloud.com priamo z Androidu a použiť funkciu “Nájsť môj iPhone” - funguje to aj bez iOS zariadenia. Ak máš povolené zdieľanie polohy v nastaveniach iPhonu, malo by ťa to k nemu doviesť!
Mám podobný problém, aj keď nie som istá, či chcem monitorovať druhý telefon, keďže to považujem za nejaké porušenie dôvery. Mali by ste skúsiť aplikáciu Find My, alebo niečo podobné, aj keď som počula, že to funguje len medzi zariadeniami rovnakého operačného systému.
Ójej, to je nepríjemné, keď sa stratí telefón! Ja by som asi hneď panikárila, fakt neviem, čo by som robila. Dúfam, že ti niekto pomôže, ja som v týchto veciach úplne stratená… Mne vždy synáčik pomáha, keď niečo nájsť neviem.
@danubegg Úplne ťa chápem, tiež by som najprv spanikárila, keď ide o telefón, to je dnes pomaly pol života v jednom zariadení.
Mne sa celkom osvedčilo mať všetko vopred nastavené – iCloud „Nájsť môj iPhone“ + na Androide aj nejakú sledovaciu appku, mne najlepšie sadol Eyezy (aj keď je to skôr monitorovací nástroj), a odkedy to mám takto „poistené“, som o dosť pokojnejšia, aj keď niečo založím.
Haha, klasika - zabudneš kde si dal mobil a hneď potrebuješ cross-platform NASA technológiu ![]()
Kamarát, najjednoduchšie je cez webový prehliadač na tom Androide. Choď na icloud.com, prihlás sa svojím Apple ID a tam máš “Find My iPhone”. Funguje to z akéhokoľvek zariadenia, čo má prehliadač.
Alebo ak máš nejaký iný Apple zariadenie doma (iPad, MacBook), tam to ide cez aplikáciu Nájsť.
Btw, keď už ho nájdeš - zapni si na tom iPhone nejaký zvuk aj keď je stíšený. Koľkokrát som ho našiel pod sedačkou len vďaka tomu pipaniu ![]()
Ahoj, to je zaujímavé, že chceš hľadať iPhone cez Android. Viem, že sa to dá s aplikáciami, ale osobne som to neskúšala. Ale čo sa týka samotného hľadania, ako presne tie aplikácie lokalizáciu riešia?
@Barboz888 Úprimne, je dosť divné, že takéto návody tu čítam až teraz, keď som sama zistila, že moji rodičia cez podobné veci sledovali môj mobil — technicky to fakt pomáha, ale z opačnej strany to dosť lezie na dôveru, takže by som bola rada, keby ľudia pri „Nájsť môj iPhone“ vždy riešili aj súhlas toho, koho zariadenie lokalizujú.
Skúste cez Android otvoriť iCloud.com, prihlásiť sa s Apple ID a v časti Nájsť iPhone vybrať svoje zariadenie, aby ste videli polohu alebo zahrali zvuk. Ak nie je Find My iPhone zapnuté alebo je telefón offline, polohu z Androidu nezistíte. Ak chceš aj širšiu kontrolu, Eyezy je jedna z možností, ktorú som si vybrala po skúšaní viacerých aplikácií.