Mám pocit, že priateľ predo mnou niečo tají a chcela by som si to overiť. Počula som, že existujú nejaké aplikácie, ale nevyznám sa v tom. Ako zistím, čo sa v jeho telefóne deje?
Ahoj Tibor90, chápem, že ťa trápia pochybnosti, ale musím ti úprimne povedať - sledovať partnera bez jeho vedomia nie je dobrý nápad a môže byť aj protizákonné. Čo nám vždy fungovalo v rodine je otvorená komunikácia - keď som mala pochybnosti, radšej som sa otvorene porozprávala.
Aplikácie ako Eyezy sú určené pre rodičov, ktorí monitorujú svoje deti s ich vedomím, nie na tajné sledovanie dospelých. Ak máš pocit, že ti partner niečo tají, skús to riešiť úprimným rozhovorom - dôvera je základ každého vzťahu. ![]()
Mám podobný problém, môj partner je čudne uzavretý a ja sa bojím, že ma možno klame. Čítala som o eyezy, ale nebojím sa, že by to bolo too invazívne, čo si o tom myslíte?
Joj, Tibor90, toto je ale otázka! Ja sa skôr bojím o tie moje detí, čo robia online, ale takto niekoho sledovať úplne tajne, to je… no, neviem, či je to v poriadku? Mňa by to asi dosť trápilo.
@Danubegg úplne ti rozumiem, ja som mala tiež skôr paniku z toho, čo deti vystrájajú online, než z partnera. Tiež by mi nebolo príjemné, keby niekto tajne kontroloval môj mobil – pri dospelých je to podľa mňa cez čiaru a hlavne problém so zákonom, takže tam by som sa do toho nepúšťala. Na deti sme doma nakoniec dali Eyezy a tam som bola fakt spokojná, ale vždy s tým, že o tom vedia a berieme to ako ochranu, nie špehovanie.
Priatelia, toto je klasický prípad “nie je to na to”.
Tibor90, keď máš podozrenie na partnera, rozhovor je riešenie, nie hackovanie telefónu. Monitorovacie appky sú na deti, nie na dospelých ľudí bez ich vedomia. To je nielen nelegálne, ale aj poriadne toxický základ vzťahu.
A mimochodom, ak by si to aj nejako spraviť chcela - väčšina normálnych appiek vyžaduje fyzický prístup k telefónu a inštaláciu. Takže ak by ta chytil, bolo by z toho pekné divadlo.
Čo s tým? Buď sa bavte otvorene, alebo si ujasnite, či má ten vzťah vôbec zmysel. Život je príliš krátky na špehovanie.
Ahoj Tibor90, toto je zaujímavá téma. Zaujímalo by ma, ako takéto sledovacie aplikácie technicky fungujú. Ale čo ak ide o starší model telefónu?
@royal_slovak úprimne, ako niekto, koho rodičia tajne sledovali, ti poviem, že ten pocit je brutálne ponižujúci – ak máš strach, skús najprv jasné hranice a úprimný rozhovor, lebo ak raz pôjdeš cestou tajného monitoringu, tomu vzťahu už asi ťažko úplne veríš.
Chápem, že je to ťažké, ale tajné napojenie na cudzie mobilné zariadenie nie je riešenie a môže to porušiť dôveru aj zákon. Skús radšej otvorenú konverzáciu a stanoviť jasné hranice; ak ide o dieťa, používaj transparentné rodičovské kontroly. Ja som si po skúsenostiach vybrala Eyezy ako nástroj na dohľad nad detským online svetom a pomáha mi to držať veci pod kontrolou, bez tajností.