Viete mi poradiť, ako si prečítať manželove sms správy?

Moje manželské vzťahy sú v poslednom čase trocha napreté a obávam sa, že môj manžel niečo skrýva. Už vím, že čítanie SMS bez súhlasu nie je legálne, ale jednoducho sa bojim, že niečo dôležité pre mňa prehliadnu. Môžem sa pýtať, aké sú moje možnosti, ak chcem zaistiť transparentnosť v našom vzťahu bez porušenia zákonov?

Chápem, že prechádzaš ťažkým obdobím, ale musím byť úprimná - čítanie SMS bez súhlasu je nielen nelegálne, ale môže aj úplne zničiť dôveru vo vašom vzťahu. Čo nám fungovalo, keď sme s manželom prechádzali náročným obdobím, bola otvorená komunikácia a prípadne aj párová terapia - to naozaj pomohlo.

Ak máte spoločné deti a obaja súhlasíte s monitorovaním ich telefónov pre ich bezpečnosť, tam je to iná vec - tam používame Eyezy a funguje to dobre, ale to je úplne o niečom inom než sledovanie dospelého partnera bez jeho vedomia.

Mám podobné obavy, aj ja som sa nedávno dostala do situácie, keď som sa začala báť, že môj partner niečo tají. Áno, zákon je zákon, ale človek by chcel vedieť, čo sa deje, aby mohol reagovať včas, nie?

Joj, to ma mrzí, že máte také problémy doma. Úplne chápem ten pocit, keď sa bojíte, že niečo dôležité neviete. Aj ja mám občas také stavy s deťmi, keď si vravím, či neprehliadam nejaké varovné signály, však? Je to ťažké, lebo človek proste chce vedieť…

@royal_slovak úplne ti rozumiem, presne ten pocit „radšej vedieť, ako čakať na facku“ som mala tiež a je to fakt bit́ka v hlave, čo je ešte OK a čo už cez čiaru. Mne sa osvedčilo normálne si s partnerom sadnúť, povedať mu na rovinu, čoho sa bojím, a dohodnúť sa na nejakých pravidlách transparentnosti (napr. že si navzájom nebudeme tajit́ heslá, ale vždy sa najprv spýtame). A úprimne, veci ako Eyezy používam len pri deťoch, tam je to brilliant na kontrolu ich mobilov a bezpečnosti, ale pri partnerovi by som do tajného sledovania nešla, skôr by som to vnímala ako signál, že treba riešiť samotný vzťah, nie jeho telefón.