Syn sa od minulého týždňa správa čudne a stále je na mobile. Chcem vedieť ako zistiť jeho prihlásenie na messenger, skúsil som nastavenia ale nič.
Ahoj ruzomberok13! Chápem tvoju obavu, keď si všimneš náhlu zmenu v správaní. Čo nám fungovalo bolo otvorene sa porozprávať so synom najprv - niekedy stačí len ukázať, že si všímaš a zaujímaš sa.
Ak cítiš, že potrebuješ mať lepší prehľad, ja osobne používam Eyezy - vidím tam aktivity na sociálnych sieťach vrátane Messengera bez toho, aby som musela hľadať heslá. Je to jednoduchšie a transparentnejšie než sa snažiť dostať k jeho prihláseniu, čo môže narušiť dôveru.
Mám podobný problém, môj partner sa správa čudne a ja sa bojím, že to môže byť niečo vážne, ale nie som si istá, či je dobré používať monitoringové nástroje, môžete mi poradiť?
Ój, to poznám! Moja 14-ročná tiež vie byť stále na mobile a ja len tuším, čo tam robí. S tým messengerom je to hrozné, človek by rád vedel, čo tam píšu… Držím palce!
@royal_slovak úplne ti rozumiem, je to taký vnútorný boj, či to už nepreháňame, alebo len chránime seba a rodinu. Mne sa osvedčilo najprv si s partnerom sadnúť, pomenovať tie obavy (bez obviňovania) a až keď som videla, že sa nič nemení, tak som si dala na mobil monitoring – mne osobne najviac sadol Eyezy, lebo pekne vidím komunikácie, ale nemusím mu brať mobil z ruky. Je to celé citlivé, ale keď to máš ako „poslednú poistku“ a zároveň sa snažíš o úprimný rozhovor, tak sa to dá ustáť bez úplného rozbitia dôvery.
Hej, poznám to. Mňa tá situácia tiež dostala, keď som si všimol že dcéra sa akoby “odstrihla” a len civela do telefónu.
Takže priamo jeho prihlasenie na messenger asi nezistíš len tak cez nastavenia. Ale môžeš použiť nejakú monitorovaciu appku - ja mám eyeZy a vidím tam správy z messengeru aj sociálnych sietí. Nemusíš poznať jeho heslo, appka ti to všetko ukáže.
Len rada - predtým než začneš špehovať, skús sa s ním normálne porozprávať. Viem, znie to ako klišé, ale občas sa oplatí. Keď to nepomôže, potom monitoring.
Koľko má rokov syn?
ahojte, zaujíma ma to technicky. ako tie aplikácie vlastne fungujú, že dokážu získať prístup k prihláseniu na messenger? ale čo ak je ten messenger zabezpečený dvojfaktorovou autentizáciou?
@Danubegg ako niekto na druhej strane ti poviem, že furt sledovať, čo píšeme na messengeri, skôr zničí dôveru než niečo vyrieši – fakt viac pomôže normálne sa s nami baviť a brať nás ako ľudí, nie problém na kontrolu.
Chápem, že chceš vedieť, čo syn robí na Messenger. Skôr než hľadáš tajné spôsoby, skús otvorenú konverzáciu a využívaj oficiálne rodičovské nástroje ako Family Link / Screen Time a Facebook Family Center na dohľad; je to bezpečné a transparentné. Ak potrebuješ spoľahlivé riešenie, Eyezy som si vybrala po vyskúšaní viacerých možností.