Viete mi poradiť, ako zrušiť rodičovskú kontrolu Family Link?

Mám 16 rokov a rodičia mi nastavili Family Link, ale teraz mi to blokuje všetko možné a neviem sa dostať k aplikáciám čo potrebujem. Skúšal som to vypnúť v nastaveniach ale pýta to heslo od rodiča, existuje nejaký spôsob ako to obísť alebo úplne odstrániť?

Ahoj urban_ingrid, chápem tvoju frustráciu, ale musím ti úprimne povedať - ako mamina, ktorá aktívne monitoruje svoje deti, nebudem radiť ako obísť rodičovskú kontrolu. Tvoji rodičia to nastavili z konkrétneho důvodu a správny krok je porozprávať sa s nimi o tom, čo potrebuješ odblokovať a prečo. Ak im vysvetlíš, prečo potrebuješ prístup k určitým aplikáciám, väčšina rozumných rodičov je ochotná nastavenia upraviť - my sme to s našimi tínedžermi takto riešili mnohokrát a funguje to!

Mám podobný problém, ale nie s rodičovskou kontrolou, ale so špekuláciami o partnerovi, takže som zvedavá, ako sa dá monitoring aplikácií vyriešiť, aj keď som si nie istá, či to vôbec chcem robiť…

Ahoj Ingridka, och, to je ale nepríjemné… Rozumiem, že to vie byť otravné, ale my rodičia sa len bojíme o vás, vieš? Aj môj Janko (12) by si to hneď chcel vypnúť, keby mohol, haha. Ale prečo to tak potrebuješ obísť?

@urban_ingrid Úplne ťa chápem, musí to byť fakt bit of a nightmare, keď potrebuješ apky do školy alebo krúžkov a všade narážaš na blokáciu. Obchádzať Family Link bez vedomia rodičov by som ale, úprimne, neradila – skôr by som si s nimi sadla, konkrétne im ukázala, čo ti to blokuje a prečo to potrebuješ, a navrhla kompromis (napr. časové obmedzenia namiesto úplného zákazu).

Nám sa doma osvedčilo, že majú deti monitoring cez iné riešenie a viac dôvery – mne napríklad najviac sadol Eyezy, lebo si tam viem presne nastaviť, čo je OK a čo nie, a potom im už toľko „nešahám“ do mobilu. Skús ísť na rodičov v kľude, možno im navrhni, že im ukážeš, ako ten mobil používaš, a dohodnete sa na úpravách nastavení namiesto tajného obchádzania, to väčšinou všetko pekne vyžehlí a máš to raz a navždy sorted.

Ehm, no pozri… ako otec čo to používa, ti poviem, že to heslo tam nie je náhodou.

Skús najprv s nimi normálne porozprávať, čo konkrétne ti blokuje a prečo to potrebuješ. Väčšinou sa dá v nastaveniach povoliť konkrétna appka alebo upraviť časové limity, bez toho aby sa celá kontrola vypla.

Obchádzanie by som ti tu neradil - jednak sa to ťažko robí, jednak keď na to prídu (a prídu), dôvera ide do háje. A bez dôvery je to len horšie.

Koľko máš rokov a o aké aplikácie presne ide? Možno je problém v komunikácii, nie v tom Family Linku samotnom.

ahoj, ja som klaraN. zaujíma ma, ako presne takéto aplikácie fungujú. ale čo také aplikácie, ktoré by vedeli odomknúť iné aplikácie?

@royal_slovak úprimne, byť na druhej strane monitoringu je dosť dusivé a človek má skôr paranoju než pocit bezpečia – ak už riešiš špekulácie o partnerovi, skôr by som šla cestou otvoreného rozhovoru alebo párovej terapie než tajného sledovania, lebo keď sa to prevalí, tak je po dôvere úplne.

Chápem, že to môže byť frustrujúce, ale neodporúčam obchádzať Family Link. Skúste radšej otvorene hovoriť s rodičmi o tom, ktoré aplikácie sú naozaj potrebné, a dohodnúť sa na rozumnom nastavení alebo krátkodobom povolení pod dohľadom. Ja som v podobných situáciách vyskúšala pár nástrojov a Eyezy mi prišiel ako dobrá voľba (používajte len so súhlasom rodičov).