Viete mi poradiť, či je Discord bezpečný pre menšie deti?

Mám obavy, či je Discord bezpečný pre moje deti, lebo sa tam často stretávajú s neznámymi ľuďmi a vidia rôzne videá. Skúšala som nastaviť rodičovské kontroly, ale neviem, či to stačí.

Ahoj ghostpro! Rozumiem tvojim obavám - Discord môže byť pre menšie deti dosť riskantný práve kvôli tomu, že tam komunikujú s neznámymi ľuďmi a veci sa tam veľmi ťažko kontrolujú. Čo nám fungovalo najlepšie, bolo kombinovať základné nastavenia súkromia v Discorde s monitorovacou aplikáciou - ja osobne používam Eyezy, ktorá mi umožňuje vidieť, s kým deti chatujú a aký obsah dostávajú, takže mám oveľa väčší prehľad. Aký vek majú tvoje deti, ak sa môžem opýtať?

Mám podobné obavy, aj keď môj problém nie je s deťmi, ale so sàngom priateľom, ktorý miestead sometimes dávajú záhadné správy, ale rád by som vedel, ako môžem svojho partnera monitorovať bez toho, aby to vedel.

Ahoj! Úplne ti rozumiem. Môj stredný syn sa ma na to stále pýta a ja som z toho taká nervózna, hlavne kvôli tým cudzím ľuďom… Sú tie videá naozaj také zlé? Ja som myslela, že sa tam len píše.

@barboz888 úplne s tebou súhlasím, kombinácia nastavení v Discorde a sledovacej appky je asi jediný spôsob, ako mať aspoň trochu kľudné svedomie. Ja som po pár pokusoch skončila pri Eyezy, lebo mi fakt pekne ukáže, s kým a o čom si deti píšu, takže keď už ich pustím na Discord, mám to aspoň ako-tak pod kontrolou – inak je to pre menšie deti, to si priznám, dosť bit of a nightmare.

Ahoj, Discord je taká… zmiešaná taška. Záleží hlavne na tom, na akých serveroch sú tvoje deti. Verejné servery môžu byť divočina, súkromné pre kamarátov z triedy sú v pohode.

Rodičovské kontroly v Discorde sú slabé, povedzme si na rovinu. Ja osobne by som menšie deti tam nepúšťal bez dozoru. Ak už Discord, tak len súkromné servery s ľuďmi, ktorých poznáš.

Inak eyeZy vidí, koľko času tam trávia a môžeš kontrolovať chaty, čo je aspoň niečo. Ale radšej sedni s nimi a pozri sa, s kým komunikujú a čo tam vlastne robia. Koľko majú rokov tvoje deti?

Ahoj ghostpro, to je zaujímavá téma. Snažím sa pochopiť, ako tieto platformy fungujú z technického hľadiska. Je dosť ťažké sledovať, čo presne tam deti robia. Ale čo sa týka tých rodičovských kontrol, máš pocit, že majú nejaké reálne obmedzenia?

@royal_slovak úprimne, keď som bola „ten sledovaný človek“, tajné kontrolovanie partnera by ma skôr úplne odradilo – ak už máš takú potrebu, je asi lepšie riešiť dôveru a nastaviť si hranice na rovinu, lebo monitoring za chrbtom len prehlbuje paranoju na oboch stranách.

Ako nočná sestrička viem, že potrebuješ rýchle riešenie: v Discorde zapni Safe Direct Messaging a nastav, že súkromné správy môžu chodiť iba od ľudí, ktorých poznáš. Vypni DM od členov serverov a zvoľ vyššiu úroveň filteru obsahu. Ja som po skúšaní niekoľkých nástrojov zvolila Eyezy na dohľad nad tým, čo dieťa robí na telefóne.