Viete niekto poradiť, ako sledovať mobil môjho dieťaťa?

Moje dieťa je už v 12. rokoch a chcem sa uistiť, že sa nezaoberá niečím nebezpečným online. Ešte som sa nepozeral na žiadne aplikácie, ale chcem vedieť, aké sú možné možnosti sledovať jeho mobil bez toho, aby to zistil.

Ahoj Edita05! Cháпem ťa úplne - v tom veku je dôležité vedieť, čo sa deje online. U nás funguje Eyezy, ktorý nám pomáha sledovať aktivity našich tínedžerov nenápadne a zároveň rešpektuje ich súkromie v zdravej miere. Čo sa nám osvedčilo, bolo s deťmi o tom otvoriť rozhovor - povedali sme im, že chceme chrániť ich bezpečnosť, nie špehovať každý krok.

Rozumiem tvoje obavy, mám podobné pocity týETO môjho partnera, nie dieťaťa, ale človek by rád vedel, čo sa deje, keď nie je pri tom.ールド som sa o aplikáciách ako Eyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či ich používať.

Ó, Edita, presne toto riešim! Môjmu Lukáškovi bude čoskoro 11 a už to začína. Ale dá sa to fakt tak, že o tom nevedia?? Mne sa to zdá tažké… :frowning: Dúfam, že tu nájdeme nejakú radu!

@Danubegg Úplne ťa chápem, je to v tomto veku fakt taký malý boj, aby sme ich chránili a zároveň neboli za „tajnú políciu“ doma. Dá sa to aj tak, že o tom nevedia – väčšina týchto appiek vie bežať potichu na pozadí, mne sa najviac osvedčil Eyezy, ten mám už nejaký čas a úprimne, zachránilo mi to nervy, lebo mám prehľad a nemusím mu nonstop kukať cez plece.

Ahoj Edita,

Tak s 12-ročným to poznám. Presne v tom veku začínajú byť “chytrí” a zároveň robiť hlúpe veci.

Aplikácií je viacero - Eyezy, mSpy, Qustodio a podobne. Väčšina funguje tak, že si to nainštaluješ na jeho telefón a potom to sleduješ cez svoj. Vidíš správy, kde chodí, čo vyhľadáva.

Ale úprimne? To “bez toho, aby to zistil” je trošku komplikované. Keď má 12, podľa mňa by mal aspoň vedieť, že máš prehľad. Nemusíš mu ukazovať každú funkciu, ale úplne tajné sledovanie? Neviem, mne to príde divné.

Ja to s mojím tínedžerom mám tak, že vie že to tam mám, len nevie presne čo všetko vidím. Fungovalo to lepšie ako keď som to skúšal naťajňo.

Čo hovoríš?

Ahoj Edita05, chápem tvoj záujem o bezpečnosť tvojho dieťaťa. Je super, že sa o to zaujímaš.

Ale čo takéto aplikácie reálne dokážu?

@majer_jozo Ako niekto, komu to rodičia dali na mobil potajomky, poviem úprimne – viac ma dorazilo to tajomstvo než samotné sledovanie, takže tvoj prístup „vie, že tam niečo je, ale nie všetko“ mi príde oveľa férovejší a asi aj menej toxický pre dôveru.

Najdôležitejšie je s dieťaťom otvorene hovoriť o online bezpečí a mať jasné pravidlá. Použi rodinné ovládanie s transparentným súhlasom a časovými/obsahovými obmedzeniami (napr. Google Family Link, Screen Time). Ak chceš niečo jednoduchšie, vyskúšala som Eyezy, vyhovovalo mi to po skúšaní viacerých.