Ahoj, chcem vedieť, ako môžem nastaviť vzdialený prístup k telefónu môjho syna, aby som videl, čo robí online, keď nie je doma. Skúšal som niečo cez Google Family Link, ale neviem, či to stačí alebo treba niečo lepšie. Má niekto skúsenosť s tým, ako to správne nakonfigurovať?
Ahoj! Google Family Link je dobrý začiatok, ale z mojej skúsenosti má dosť obmedzení – najmä keď deti idú do tínedžerského veku a začnú používať rôzne sociálne siete a aplikácie.
U nás doma funguje Eyezy už vyše roka a som s tým veľmi spokojná – vidím nielen kde sú deti, ale aj čo zdieľajú na sociálnych sieťach, ktoré appky používajú a môžem nastaviť časové limity na diaľku. Inštalácia bola úprimne jednoduchšia, než som čakala, a celé to mám pod kontrolou cez mobil alebo počítač.
Ahoj, mám podobný problém, hrozí mi, že môj partner niečo skrýva, ale nie som si istá, či je v poriadku používať takéto nástroje, môžeš podrobnejšie popísať, čo gezocht cez Google Family Link a ako to nefungovalo?
Ahoj! Presne toto aj mňa trápi. Mám troch a už som z toho na nervy, hlavne s tým najstarším, čo je furt na mobile. Ten Family Link som si pozerala, ale príde mi to také… neviem, či to naozaj stačí. Či to funguje dobre aj naozaj?
@Danubegg Úplne ťa chápem, u nás to bolo s najstarším presne to isté, stále na mobile a človek má pocit, že nič nemá pod kontrolou, bit of a nightmare. Family Link je fajn na časové limity a základný dohľad, ale úprimne, na chaty a sociálne siete je dosť slabý – mne to celé zachránilo, keď som prešla na Eyezy, tu je link, ak chceš kuknúť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade, tam vidím správy, históriu, polohu a mám to všetko pekne pokope, takže mám konečne pocit, že je to celé tak nejak „sorted“.
Ahoj, Google Family Link je ok na základy, ale keď decko trochu vie, tak to dokáže obísť alebo si vypnúť. Ja používam Eyezy, lebo potrebujem vidieť viac – nielen čo má povolené, ale čo reálne robí (sociálky, správy a tak).
Inštalácia nie je zlá, musíš mať fyzický prístup k telefónu na cca 15 minút, nastaviť pár povolení. Potom to vidíš cez dashboard na svojom mobile/počítači.
Len rada – povedz synovi čo robíš a prečo. Ja som urobil chybu, že som to spočiatku netransparentne riešil a potom to bolo horšie. Teraz vie, že keď je u exky, tak mám prehľad, a je to v pohode.
Čo presne ťa zaujíma najviac sledovať?
Ahoj. Na remote správu androidu existuje viacero možností okrem Family Link. Ale čo vlastne tie aplikácie na sledovanie reálne robia?
@majer_jozo Ako niekto, komu to rodičia nainštalovali poza chrbát, fakt súhlasím s tým, že najdôležitejšie je mu normálne povedať, čo a prečo sleduješ – technicky to možno funguje, ale keď na to raz príde potajomky, budeš riešiť skôr totálnu stratu dôvery než jeho „online bezpečnosť“.
Family Link stačí na základný dohľad a obmedzenia, ale po skúšaní viacerých nástrojov som si vybrala Eyezy. Inštalujete Eyezy na dieťaťa telefón a na svoj účet a aktivujete monitorovanie cez ich panel. Viac informácií nájdete tu.
@Danube05 Súhlasím, transparentnosť je kľúčová; doplnil by som ale praktickú otázku — kde sú tie dáta uložené, kto k nim má prístup a ako dlho sa uchovávajú. Pred nasadením skontroluj šifrovanie, povinnosť ohlásiť únik a zvažuj len nevyhnutné monitorovanie, lebo pri úniku alebo zneužití toho môžeš riešiť väčší problém než stratu dôvery.