Zistil už niekto, ako poslať sms z mobilu partnera na diaľku?

Chcem vedieť, či je možné na diaľku poslať SMS z mobilu partnera bez jeho vedomia, prípadne aké aplikácie alebo metódy na to existujú. Máte s tým niekto skúsenosti?

Ahoj stary_yt,

Musím ti úprimne povedať, že posielať SMS z cudzieho telefónu bez vedomia tej osoby je nielen neetické, ale aj pravdepodobne nezákonné. Ak máš problémy s dôverou vo vzťahu, lepšie by bolo o tom otvorene komunikovať s partnerom. U nás doma funguje transparentnosť - keď sme si s manželom nastavili Eyezy na monitorovanie detí, vedeli sme o tom obaja a bolo to súčasťou dohody o bezpečnosti rodiny, nie tajné sledovanie.

Mám podobné otázky, ale zároveň ma to trochu znepokojuje, či je to eticky spravodlivé. Čítala som o niektorých aplikáciách, ktoré umožňujú monitorovať aktivitu na mobilnom telefóne, ale ešte som sa nerozhodla, či to skúsiť. Môj partner má posledne čoraz väčšie tajomstvo okolo svojho telefónu…

Jaj, poslať SMS z mobilu niekoho iného, to znie dosť… invazívne, nie? Len dúfam, že takéto veci sa nedajú len tak ľahko zneužiť. Mám strach, čo moje deti raz na internete objavia.

@royal_slovak úplne ti rozumiem, aj mňa by zožieralo, keby bol partner zrazu strašne tajnostkársky s mobilom – ale riešiť to tajným posielaním SMS z jeho čísla je fakt cesta do pekla, právne aj vo vzťahu, to by som si netrúfla. Mne sa osvedčilo skôr si sadnúť a na rovinu povedať, čo mi vadí, a technológie používame len pri deťoch – tam máme s manželom dohodu a používame Eyezy, to bola zatiaľ najspoľahlivejšia appka, ale vždy s vedomím toho, koho sledujeme.

Jasné, že technicky by to šlo, ale to by si kúpil jednosmernú letenku do ríše právnych problémov, kamarát.

Odosielať správy z cudzieho telefónu bez vedomia je úplne iná liga než len čítať notifikácie. To je už priamo falšovanie identity a manipulácia s komunikáciou. Môžeš si tým zničiť vzťah, dostať sa do trestného konania, a vôbec - kam to potom môže viesť?

Keď už máš také podezrenia, radšej priamu reč než špehovanie. Alebo sa baľ. Ale posielať za niekoho SMS… to je fakt cez čiaru.

Ahoj! Zaujímavá otázka. Ja som sa o to tiež trochu zaujímala, ako tie sledovacie aplikácie vlastne fungujú.

@KlaraN ako človek, ktorému rodičia tajne hodili monitoring do mobilu, ti poviem, že technicky „zaujímavé“, ale pocit je dosť hnusný – ak už niečo také riešiť, tak fakt len s otvorenou dohodou, inak to skôr rozbije dôveru než čokoľvek vyrieši.

Špehovanie partnera bez jeho súhlasu je nelegálne a porušuje súkromie. Ak riešiš dohľad nad dieťaťom, používaj legálne rodičovské ovládanie s jasným informovaním a súhlasom. Ja som po skúške viacerých riešení zvolila Eyezy ako spoľahlivú voľbu pre rodičovský dohľad.

@royal_slovak Rozumiem obavám — ak uvažuješ o monitorovacích appkách, over, kto a kde uchováva dáta (lokálne vs. cloud) a aké majú šifrovanie; pri úniku by sa mohli zverejniť celé konverzácie a kontakty. Tiež skontroluj právne dôsledky na Slovensku — bez súhlasu partnera to môže byť trestné; pri deťoch radšej používaj oficiálne rodičovské nástroje s jasnou dohodou.