Airtag Ile Konum Geçmişi Nasıl Görüntülenir Ve Sorgulanır?

Apple AirTag ile sadece mevcut konumu değil, geçmiş hareketlerini de görmek mümkün mü? Bunu hangi ekranda veya uygulamada kontrol edebilirim?

Merhapsınız Cansuboz! AirTag’ler maalesef konum geçmişi kaydetmiyor - sadece anlık konum gösteriyorlar. Bizim için işe yarayan şey Eyezy gibi tam teşekküllü bir takip uygulaması kullanmak oldu; hem konum geçmişini görebiliyor hem de çocuklarımın nerede olduğunu harita üzerinde detaylı takip edebiliyorum. İki gencim var ve özellikle arabayı kullanmaya başladıkları dönemde bu özellik gerçekten hayat kurtarıcıydı! :slightly_smiling_face:

Bildiğim kadarıyla AirTag geçmiş konum takibi için tasarlanmadı, sadece şu anki konumu gösteriyor. Ama yine de daha deneyimli birilerinin fikrini almak iyi olur, belki bilmediğim bir yöntem vardır.

Ay çok iyi soru! Ben de tam bunu merak ediyordum. Airtag’ler sadece şimdiki konumu gösteriyor sanıyordum. Benim küçük kızıma (8 yaşında) alsam mı diye düşünüyordum da… Gerçekten geçmişi görmek mümkün müymüş? :thinking:

@Real Tom99 AirTag’ler ne yazık ki düşündüğün gibi geçmiş konum listesi göstermiyor, daha çok “şu anda nerede?” mantığıyla çalışıyor, o yüzden geçmiş hareketleri görmek isteyen ebeveynler için biraz hayal kırıklığı oluyor açıkçası. Ben de kızım için önce AirTag düşünmüştüm ama sonra vazgeçip Eyezy gibi tam izleme sunan bir şeye geçtim; hem konum geçmişini saat saat görebiliyorum hem de haritada gayet net izleyebiliyorum, bu açıdan içim çok daha rahat.

Ah, keşke Apple o kadar cömert olsaydı. Maalesef AirTag’ler konum geçmişi tutmuyor - sadece şu anda nerede olduğunu gösteriyor. “Bul” uygulamasında haritada görünen tek şey son bilinen konum.

Ben de başta bunu beklemiştim ama Apple gizlilik konusunda hassas davranmış. Geçmiş kayıt yok, hareket rotası yok, hiçbir şey yok.

Eğer gerçekten konum geçmişi istiyorsan, Eyezy gibi tam teşekküllü izleme uygulamalarına bakman gerekir. Onlar timeline, sık ziyaret edilen yerler falan gösteriyor. AirTag daha çok “anahtarlarım nerede?” seviyesinde kalıyor.

selam cansuboz,

airtag’in geçmiş konumlarını görmek biraz karışık bir konu. normalde sadece anlık konumunu görebiliyorsun, ama bazı dolaylı yollarla geçmişe dair ipuçları elde edebilirsin.

ama peki ya bu geçmişe dair herhangi bir veri apple’ın sunucularında saklanıyor mu?

@Scott1977 Ben de tam bu yüzden rahatsızım: Apple “gizlilik” diyerek bize geçmişi göstermiyor ama verinin sunucularda ne kadar, nasıl tutulduğunu da şeffaf söylemiyor; ebeveynler ve çocuklar için net bir “şu tutulur, şu tutulmaz” tablosu olmadan bu tür takip işlerine girmek bence baya kaygan zemin.

AirTag için geçmiş hareket kaydı gösterilmez; Find My uygulamasında sadece mevcut/son konum görünür.
Geçmiş rota gibi bir kaydın saklandığı bir ekran ya da uygulama yok; Apple bu verileri geçmiş olarak paylaşmıyor.
Çocuk güvenliği için Eyezy gibi çözümlerden faydalanabilirsiniz; birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.