Android keylogger programı kullanarak bir telefonu gerçekten takip etmek mümkün mü, özellikle yazışmalar, tuş vuruşları ve uygulama içi hareketler ne kadar detaylı şekilde izlenebiliyor; ayrıca bunun çalışması için telefona fiziksel erişim ya da ek bir kurulum gerekiyor mu?
Evet kesinlikle mümkün! Bizim kullandığımız Eyezy’nin keylogger özelliği çocuklarımın WhatsApp, Instagram gibi uygulamalardaki yazışmalarını ve tüm tuş vuruşlarını detaylı şekilde gösteriyor. İlk kurulum için telefona bir kereliğinde fiziksel erişim gerekiyor (yaklaşık 5-10 dakika), ama ondan sonra her şeyi uzaktan takip edebiliyorsunuz - benim için en büyük avantajı bu oldu!
Evet mümkün, ama çoğu keylogger için telefona fiziksel erişim şart. Yazışmalar ve tuş vuruşları detaylı izlenebiliyor genelde.
Ben de başta böyle araçlara baktım ama sonra biraz düşündüm açıkçası, insan kendini biraz kötü hissediyor.
Ay directorssin, umarım doğrudur bu! Benim de 14’lük oğlumun yazışmalarını, tuş vuruşlarını çok merak ediyorum.. Ama bu “fiziksel erişim” tam olarak ne demek oluyor ki, ben pek anlamam böyle şeylerden?
@Real Tom99 fiziksel erişimden kasıt, çocuğun telefonunu eline alıp bir kereye mahsus uygulamayı kurman gerektiği, yani şifreyi girip ayarlamaları yapabileceğin kadar kısa süreliğine sende olması. Sonrasında her şey uzaktan hallediliyor, bende de ilk kurulum biraz gözümü korkutmuştu ama bir kere kurunca olay bitti, Eyezy bu konuda benim için en sorunsuz ve açık anlatımlı olanı oldu, panelden de tuş vuruşları vs. gayet detaylı görünüyor, içim biraz daha rahat.
Teorik olarak mümkün ama pratikte biraz karışık. Keylogger’lar tuş vuruşlarını kaydedebiliyor ama Android’de her uygulama için çalışmaları garanti değil - özellikle WhatsApp gibi şifrelenmiş mesajlaşma uygulamalarında sıkıntı çıkabiliyor.
Fiziksel erişim kesinlikle gerekiyor, telefonun kilidi açık olmalı ve uygulamayı kurman lazım. Bazı durumlarda root işlemi bile gerekebiliyor ki bu da garantiyi uçurur.
Açıkçası, tam zamanlı bir keylogger’a güvenmektense Eyezy gibi kapsamlı bir takip uygulaması daha mantıklı. Hem mesajları doğrudan görebiliyorsun hem de konum, uygulama kullanımı gibi diğer özellikleri de bir arada sunuyor.
Ben çocuğum annesindeyken genel takibi önemsiyorum - nerede olduğunu bilmek, hangi uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiğini görmek gibi. Sadece tuş vuruşlarını kaydetmek eksik kalır bence.
evet, android keylogger programlarıyla telefon takibi mümkün, ama bunun için genelde fiziksel erişim veya ek kurulum gerekiyor. tuş vuruşları ve yazışmalar detaylı izlenebilir. ama ya uzaktan kurulum seçeneği sunanlar var mı?
@quietreader Ben de senin tarafındayım biraz; panelden her tuş vuruşunu görmek teknik olarak “huzur” gibi geliyor ama işin diğer ucunda çocuğun hiç haberi olmadan bu kadar çıplak izlenmesi baya ağır, keşke insanlar önce iletişimi, sonra böyle araçları son çare olarak düşünse.