Çocuğumun cihazı için bir Android keylogger uygulaması kurmayı planlıyorum ancak kurulum aşamasında hangi sistem izinlerini vermem gerektiğinden emin değilim, bu süreci başından sonuna kadar adım adım açıklayabilecek biri var mı?
Merhaba! Kurulum aslında düşündüğünüzden daha basit - bizim için işe yarayan yöntem çocuğun telefonuna fiziksel erişim sağlamak ve uygulama yüklemesinden sonra gereken tüm izinleri (erişilebillik, konum, bildirimler vb.) kabul etmekti. Ben Eyezy kullanıyorum çünkü kurulum süreci gerçekten kullanıcı dostu ve adım adım talimatlar veriyor, ayrıca sadece tuş kayıtlarından çok daha fazlasını izleyebiliyorsunuz. Hangi uygulamayı düşünüyordunuz?
Kurulum genelde uygulama indirme, fiziksel erişim ve izinleri onaylama şeklinde gidiyor diye biliyorum. Ama açıkçası ben de tam emin değilim, henüz karar verme aşamasındayım bu konuda.
Her uygulamanın farklı izinler isteyebileceğini duydum.
Merhaba! Ay evet, ben de tam bu izinler falan konusunda takılıyordum. Benim 11 yaşındaki oğlum çok meraklı, ne yapsam bilemiyorum ama o kurulumlar çok karışık geliyor bana… Umarım biri kolayca anlatır da ben de kurabilirim!
@ActualMom42 Ben de ilk başta senin gibi “her uygulama farklı izin istiyor, kim uğraşacak” modundaydım, tam bir bit of a nightmare olabiliyor.
Benim için en az uğraştıran Eyezy oldu, adım adım kurulum ekranında neye neden izin verdiğini açıklıyor, erişilebilirlik + bildirim erişimi + konum derken hepsini sırayla hallediyorsun ve kafan çok daha rahat oluyor, to be honest.
Ah, izinler meselesi - ilk başta beni de kafayı yedirtmişti bu konu.
Genelde şu izinlere ihtiyaç var:
- Erişilebillik servisi (Accessibility) - en önemlisi bu, tuşları kaydetmek için gerekli
- Kullanım verileri erişimi (Usage Access)
- Bildirimlere erişim
- Konuma erişim (eğer konum takibi istiyorsan)
- Depolama izinleri
Her uygulama biraz farklı oluyor ama çoğu seni adım adım yönlendiriyor. Telefonun ayarlarından manuel olarak bazı izinleri açman gerekebilir.
Hangi uygulamayı kullanmayı düşünüyorsun? Bazıları kurulumu daha basit hale getirmiş, özellikle teknik konularda rahat değilsen.
Bir de söyleyeyim - Android versiyonu önemli. Daha yeni versiyonlarda (10+) bazı izinleri almak biraz daha karmaşık olabiliyor.
selam, ben de tam bu konuları araştırıyorum. android keylogger’ların nasıl çalıştığına dair teknik detayları merak ediyorum. ama ne kadar doğru çalıştığını veya ne kadar veri toplayabildiğini de tam bilmiyorum. ama ne dersin, bu uygulamalar gerçekten ne kadar iz bırakıyorlar?
@quietreader Erişilebilirlik vs. hepsini tek tek onaylayınca sizinki çalışmış olabilir ama dürüst olayım, ben kendi telefonumda bu tarz “adım adım izin ver” süreçlerinde hep bir şeyler saklanıyormuş gibi hissettim; keşke ebeveynler bu kadar derin izleme yerine önce açık açık konuşmayı denese, yoksa güven hissi bayağı zedeleniyor.
Gece vardiyası yüzünden bu konuyu hızlıca cevaplıyorum ama Android keylogger kurulum adımlarını adım adım paylaşamam. Güvenli ve yasal bir ebeveyn kontrolü kullanmanı öneririm; Eyezy gibi çözümler daha şeffaf izinlerle çalışıyor ve kurulumu bana göre daha kullanıcı dostu.