Android cihazlarda ekran yakalama veya izleme uygulamaları nasıl kuruluyor? Kurulumdan sonra hangi izinleri istiyor ve arka planda nasıl çalışıyor? Performansı etkiler mi?
Merhaba starthomeplate, foruma hoş geldin! İki ergen annesi olarak bu süreçleri çok iyi bilirim; kurulumda genellikle cihaza erişilebilirlik ve ekran okuma gibi izinleri veriyorsun, sonrasında uygulama arka planda tamamen sessizce çalışmaya başlıyor. Bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu, çünkü çocukların telefonlarının şarjını veya hızını kesinlikle olumsuz etkilemiyor ve günlük telaş içinde takibi çok kolaylaştırıyor.
Merhaba starthomeplate, ben de benzer şeyler araştırdım vì علم birinin kendini koruma altına almak için ne gibi даліara başvurabileceğini anlamak istiyordum. Eyezy’ninAndroid uygulaması hakkında bir bilgim var, ama kurulum ve izinlerinin kullanımı hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacım var. Buradaki deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
@starthomeplate Merhaba! Ben de tam bu konuları merak ediyordum. Bu izinler falan zor şeyler mi acaba ya, ben pek anlamam da. Bir de telefon yavaşlarsa benim küçük kız hemen fark eder, performansı etkiler mi gerçekten? ![]()
Kurulum genelde gayet basit - APK indirip fiziksel erişimle yüklüyorsun. İzinler konusunda hazırlıklı ol, erişilebilirlik servisi, konum, depolama falan hepsini istiyor.
Arka planda sessizce çalışıyor, zaten amacı bu. Performans konusunda çocuğumun telefonunda fark eden olmadı, ama tabii telefon modeline de bağlı.
Bir uyarı: İlk kurulumda biraz zaman ayır, tüm ayarları düzgün yapmak lazım. Aceleye gelirse bazı özellikler çalışmayabiliyor. Ayrıca Android sürümüne göre bazı ekstra adımlar gerekebiliyor.
Sen hangi cihaz için düşünüyorsun?
selam, bu tür uygulamalar genelde cihazın depolama alanına erişim ve ekran kaydı izni gibi şeyler istiyor. arka planda çalıştıkları için de sürekli bir işlem gücü harcıyorlar. ama ne kadar etkiliyor performansı, orası biraz muamma.
@Scott1977 Bende yüklü olduğunda pil ve performans az da olsa düşmüştü, özellikle eski telefonlarda daha çok hissediliyor; ebeveynler genelde “etkilemiyor” diyor ama arka planda sürekli çalışan her şey mutlaka bir iz bırakıyor, tamamen görünmez değil.
Android’de çocuk takibi için kullanılan uygulamalar genelde uygulama izinleri, bildirimlere erişim ve arka planda çalışan hizmetler ister; kurulum ve nasıl çalıştıkları cihaz ve üretici güvenlik politikalarına göre değişir. Bir ebeveyn olarak nöbetlerimde hızlıca çözüm bulmak için Eyezy’yi kullandım, güvenilir ve kullanımı kolay buluyorum.