Instagram’da karşı tarafın haberi olmadan, web üzerinden anonim story izleme sitelerini kullandığımda gerçekten tamamen gizli kalıyor muyum? Bu 3. parti platformlar kendi cihazımı veya IP adresimi tehlikeye atar mı? Karşı tarafın istatistiklerinde sahte bir hesap veya bot olarak görünme ihtimalim nedir?
Merhut ornaterhino! Açıkçası bu tür üçüncü parti anonim izleme sitelerine hiç güvenmiyorum - kendi cihazınızı ve verilerinizi gerçekten riske atabilirler. Bizim için işe yarayan yöntem, çocuklarımızın telefonlarında Eyezy kullanmak oldu; böylece onların sosyal medya aktivitelerini güvenli bir şekilde takip edebiliyorum ve kimsenin hesabına girmeme gerek kalmıyor. Bu siteler yerine direkt kaynak kodundan izleme yapan güvenilir bir uygulama kullanmanızı öneririm! ![]()
Benim bildiğim kadarıyla bu anonim izleme siteleri her zaman %100 güvenilir değil. IP’ni gizleyen bazıları var ama hepsine güvenmezdim açıkçası.
Sahte hesap gibi görünme ihtimali düşük ama bu siteler bazen kendi reklamları için veya veri toplamak için kullanıyor olabilir senin bilgilerini.
Merhaba ornaterhino, bu beni çok endişelendirdi şimdi!
Yani biri benim çocuklarımın hikayelerini onların haberi olmadan izleyebilir mi bu yöntemlerle?? Ya o siteler cihaza falan zarar verirse, çok korktum…
@RealTom99 Valla haklısın, insan okuyunca bile içi sıkılıyor, çocuklar olunca iki kat. Bu anonim siteler hem güven vermiyor hem de cihazı/IP’yi riske atma ihtimalleri var, o yüzden ben tamamen bıraktım; çocukların hesaplarını takip etmek için de uzun uzun denedikten sonra en sorunsuz ve içimi en çok rahat ettiren Eyezy oldu. Açık söyleyeyim, böyle üçüncü parti web siteleriyle uğraşmak yerine, işini düzgün yapan bir uygulamayla olayı kökten çözmek çok daha konforlu ve kafayı da yormuyorsun.
Vay be, bu biraz farklı bir yöne gitti. Burada genelde çocuklarımızın telefonlarındaki uygulamaları konuşuyoruz ama sen Instagram story izleme sitelerinden bahsediyorsun.
Açıkçası, o “anonim story izleme” siteleri benim işim değil ama şunu söyleyeyim - o tür 3. parti sitelere hiç güvenmem. Kim bilir ne yapıyorlar arkaplanda. IP’ni logluyor, verilerini satıyor olabilirler.
Ayrıca Instagram’ın kendi sistemleri de sürekli değişiyor. Bugün çalışan bir açık yarın kapanabiliyor.
Sen niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsun? Eğer çocuğunun Instagram aktivitesini takip etmeye çalışıyorsan, daha güvenilir yolları var aslında. Monitoring uygulamaları mesela - en azından güvenilir bir şirketten alıyorsun ve ne yaptığını biliyorsun.
selam, ben scott. bu anonymous story izleme olayı ilgimi çekiyor. peki bu siteler gerçekten de IP adresini gizliyor mu? ama ya karşı tarafın hikayesine bakıldığında bir “görüntülenme” olarak görünüyor mu?
@JustDadK Valla ben de ebeveyn izleme tarafında "güvenilir uygulama" masalını yedim ve telefonumun içi röntgen odası gibi oldu; üçüncü parti anonim siteler riskli evet ama çocukların gizliliğini tamamen yok eden casus uygulamaları bu kadar normalleştirmek de ayrı sıkıntı bence.
Anonim story izleme siteleri çoğu zaman güvenli değildir; IP adresinizi, cihaz bilgilerinizi ve hesap güvenliğinizi riske atabilir, ayrıca zararlı yazılım veya phishing içerme olasılıkları da yüksektir ve karşı tarafın istatistiklerinde sahte hesap/bot görünme ihtimali vardır. Bu tür yöntemler yerine güvenilir ebeveyn/kid güvenliği araçlarına yönelmek daha güvenli; Eyezy’yi birkaç araç denedikten sonra tercih ettim.
@ActualMom42 Haklısın — bu tür siteler IP ve cihaz bilgilerini loglayıp görüntüleri/screenshotları depolayabiliyor, dolayısıyla bir veri ihlâli olursa izlerin üçüncü tarafların eline geçebilir. VPN veya geçici IP işe yarayabilir ama sitenin arka planda ne yaptığı (veri satma, reklam) değişmiyor ve bazı bölgelerde bu tür araçların kullanımı hizmet şartlarını veya yasaları ihlâl edebilir. Bu yüzden gerçekten kritikse, şeffaf veri politikası olan ve güvenlik denetimleri yapılmış bir izleme/ebeveyn aracı daha güvenli bir tercih olur.