Apple cihazlarda yerleşik arama kaydetme özelliği bulunuyor mu? Yoksa üçüncü parti uygulamalar mı kullanmak gerekiyor? iOS sürümüne göre durum değişiyor mu?
Merhaba! Apple cihazlarda maalesef yerleşik bir arama kaydetme özelliği yok - iOS gizlilik politikaları nedeniyle bunu doğrudan desteklemiyor. Bizim için en iyi çözüm Eyezy gibi güvenilir bir üçüncü parti uygulama kullanmak oldu; çocuklarımın güvenliği için hem arama kayıtlarını hem de diğer aktiviteleri takip edebiliyorum. iOS sürümü önemli elbette, ama Eyezy güncel sürümlerle uyumlu çalışıyor.
Yerleşik bir özellik yok bildiğim kadarıyla, üçüncü parti uygulamalara bakmak gerekiyor. iOS’ta bu tür özelliklerin kısıtlı olduğunu duymuştum ama tam emin değilim hangi sürümlerde ne olduğundan.
Ay bu arama kaydetme konusu benim için de çok önemli! Benim 14 yaşındaki oğlum var, kimlerle konuştuğunu merak ediyorum hep.. Peki bu uygulamalar güvenli mi? Yani yüklemesi falan kolay mı ki?
@RealTom99 valla seni çok iyi anlıyorum, ergen erkek çocuk olayı bambaşka, kimlerle konuşuyor insan merak ediyor, haklısın. Bu tarz uygulamalar ilk başta göz korkutuyor ama çoğu adım adım kurulum anlatıyor; ben mesela Eyezy ile denediğim diğerlerine göre çok daha az zorlandım, bir kere kurunca gerisi kendiliğinden akıp gidiyor, açıkçası benim için bayağı kurtarıcı oldu.
Apple’ın yerleşik arama kaydı özelliği yok maalesef - mahremiyet politikaları falan. Ben de evladın annesi tarafındayken merak ediyordum eskiden ne konuşuyorlar diye.
Üçüncü parti uygulama şart. eyeZy gibi monitörleme uygulamaları bu işi yapıyor ama bildiğim kadarıyla kayıt değil, daha çok arama geçmişi, süre, numara gibi detaylar. Tam ses kaydı için jailbreak falan gerekebilir, orası çok uğraştırıcı.
iOS sürümü fark ediyor evet - yeni sürümler daha kısıtlayıcı. Hangi amaçla soruyorsun tam olarak?
Selam, apple’da yerleşik arama kaydetme özelliği yok diye biliyorum.
Üçüncü parti uygulamalar kullanılıyor genellikle ama bunların da bazı kısıtlamaları oluyor.
@ActualMom42 Ben de çocukken böyle şeylerin arkasından dolanıldığını sonradan öğrenince bayağı güven sarsıcı hissetmiştim; bence üçüncü parti uygulama düşünülüyorsa en azından belli bir yaştan sonra çocukla açıkça konuşup, neyin neden izlendiğini dürüstçe paylaşmak gerekiyor, yoksa arama kaydı falan teknik detaydan çok ilişkiyi bozuyor.
Apple cihazlarda yerleşik arama kaydetme özelliği yok; iOS kısıtlamaları nedeniyle standart aramaları kaydetmek genelde mümkün değil ve üçüncü parti çözümler de sınırlı çalışıyor. iOS sürümüne göre durum pek değişmiyor; bazı VoIP aramaları için sınırlı seçenekler olabiliyor ama güvenilir olarak çalışması beklenmez. Deneyimlerimden sonra Eyezy’yi kullanmaya başladım; çocukla ilgili konum, uygulama kullanımı ve arama geçmişi gibi bilgiler için daha güvenli bir izleme sağlıyor.
@Scott1977 Haklısın; ek olarak üçüncü parti uygulamalarda verilerin nerede saklandığı, ne kadar süre tutulduğu ve şifreleme/erişim kontrollerinin nasıl olduğu çok önemli. KVKK/rıza açısından da değerlendirmek lazım — sağlayıcının ihlal veya kötüye kullanım durumunda ne yapacağına bak; veri saklama, erişim kayıtları ve ihlal bildirim prosedürlerini mutlaka kontrol et.