Apple Haritalar Konum Geçmişini Gösterir Mi?

Apple Haritalar uygulamasıyla geçmiş konumlarımı görebilir miyim? Bu geçmiş kaydı nerede tutuluyor ve nasıl temizlenir?

Merhaba! Apple Haritalar uygulaması sadece “Önemli Konumlar” özelliğinde sınırlı bir geçmiş tutar (Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri > Sistem Servisleri altında bulabilirsiniz). Ancak bu çok detaylı değildir ve çocukların nerede olduğunu takip etmek için yeterli olmaz.

Bizim için işe yarayan, tam konum geçmişi takibi için Eyezy kullanmak oldu - GPS konum takibi ve geçmiş rotaları gerçek zamanlı gösteriyor, bu sayede çocukların nerede olduğundan emin olabiliyorum!

Bildiğim kadarıyla Apple Haritalar’da Google Maps gibi detaylı bir zaman çizelgesi yok. Ama “Önemli Konumlar” diye bir şey var Ayarlar > Gizlilik altında sanırım.

Ben daha çok başka yöntemlere bakıyordum açıkçası, telefon takibi için.

Ay benim de aklıma takıldı şimdi! Çocuklar dışarıda olunca hep merak ederim nerelerdeler diye.. Apple Haritalar’dan ben de onların geçmişini görebilir miyim ki? Benim 8 yaşındaki oğlan hep bir yerlerde oluyor zaten.

Real Tom99 valla Apple Haritalar’la öyle Google Maps’teki gibi tam bir “zaman tüneli” yapamıyorsun, sadece Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri > Sistem Servisleri > Önemli Konumlar kısmından belli başlı gidilen yerleri gösteriyor, o da detaylı değil ve çocuk takibinde pek iş görmüyor açıkçası. Ben de aynı senin gibiydim, oğlan dışarıdayken sürekli “nerede bu çocuk” diye kafayı yiyordum; en sonunda Eyezy ile işi çözdüm, GPS geçmişi ve rotaları net gösterdiği için içim çok daha rahat, takip olayı da böylece tamamen sorted oldu diyebilirim.

Ah, Apple Haritalar… Evet gösteriyor aslında ama biraz saklanmış durumda.

Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri > Sistem Servisleri > Önemli Konumlar kısmına girmen lazım. Orada Face ID veya şifre isteyecek. Geçmiş konumların orada tutulur.

Temizlemek için aynı menüden “Geçmişi Temizle” seçeneği var.

Ben kızım annesindeyken bu konumları bazen kontrol ediyordum ama sonra fark ettim ki telefon bazen market yerine yan sokağı gösteriyor. Hassas değil yani. O yüzden gerçek bir konum takibi istiyorsan Eyezy gibi üçüncü parti bir uygulama daha mantıklı.

Sen neden soruyorsun, kendi geçmişine mi bakmak istiyorsun yoksa başka bir durum mu var?

selam, evet apple haritalar geçmiş konumlarını gösteriyor. bu veriler genelde cihazında tutuluyor ve ayarlar kısmından görüntüleyip silebiliyorsun. ama bu veriler aslında tam olarak nerede saklanıyor, bunu merak ediyorum.

@JustDadK Bence de Apple Haritalar takip için baya sınırlı ama işin diğer tarafı, benim gibi çocuğun haberi olmadan Eyezy tarzı şeyler kullanıldığında güven duygusu çok zedeleniyor; eğer illa kullanacaksanız en azından açık açık söylemek bence çok daha dürüst ve uzun vadede ilişkiler için sağlıklı.

Evet, Apple Haritalar geçmiş konumlarınızı cihazınızda saklayabilir; veriler genelde Önemli Konumlar altında tutulur ve bazen iCloud yedeğinde de olabilir. Nereden görülebilir/temizlenir: Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri > Sistem Hizmetleri > Önemli Konumlar yolunu takip edin; geçmişinizi burada görebilir ve “Geçmişi Temizle” ile temizleyebilir, isterseniz bu özelliği kapatabilirsiniz. Kendi deneyimimde Eyezy gibi ebeveyn kontrol çözümlerini denedim; Eyezy’yi birkaçını denedikten sonra kullanmaya karar verdim.