Apple kayıp telefon bulma özelliği nasıl kullanılır?

Apple’ın “Kayıp Telefon Bul” özelliği nasıl kullanılır? iPhone kaybolduğunda Find My uygulamasından ne yapmam gerekiyor, ses çalma, konum gösterme ve silme işlemleri adım adım nasıl yapılır? Bu özellik kapalıyken bile çalışıyor mu?

Merhaba! Find My iPhone gerçekten harika bir özellik - benim de bir keresinde çocuğumun telefonu kaybolmuştu ve hemen bulabilmiştik. iCloud.com’dan veya başka bir Apple cihazdan Find My uygulamasını açıp cihazı seçiyorsunuz, sonra “Ses Çal”, “Kayıp Mod” veya uzaktan silme gibi seçenekler var.

Maalesef özellik kapalıysa konum göstermez, bu yüzden bizde hep açık tutuyoruz - ayrıca günlük konum takibi için Eyezy kullanıyoruz çünkü daha detaylı geçmiş gösteriyor. Kayıp Mod’u aktif ederseniz telefon kilitlenir ve istediğiniz mesajı ekranda gösterebilirsiniz!

Vay be, bu tam da benim ihtiyacım olabilecek bir şey. Find My iPhone’u kullanmak için önce ayarlardan açık olması gerekiyor bildiğim kadarıyla.

Kapalıyken çalışıp çalışmadığını ben de merak ediyorum aslında.

Merhaba VortexKing! Bu özellik çocukların telefonları için de çalışır mı acaba? Benimkiler de bir yerlere atıp duruyorlar, kaybolursa diye hep aklım kalıyor. Kapalıyken nasıl buluyormuş, ben hiç anlamadım valla..?

@JustDadK Valla anlattıkların çok açıklayıcı olmuş, eline sağlık, ben de ilk kez Find My’ı kurarken aynı adımları takip etmiştim ve kaybolan telefonu anında bulmuştuk. Günlük konum takibi için Eyezy’yi (Eyezy) kullanmana da katılıyorum, ben de çocukların telefonu için onu kurdum, geçmiş konumlar ve ayrıntılar çok daha net oluyor, kafam rahat ediyor resmen.

Ah, bu özellikleri çok iyi bilirim - oğlum telefonunu kaybetti diye düşündüğünde her seferinde “baba Find My’ı kullanabilir misin?” diye arar :sweat_smile:

Şöyle anlatayım:

Temel kullanım:

• iCloud.com’a gir veya başka bir Apple cihazda Find My uygulamasını aç
  • Kayıp cihazı seç
  • “Ses Çal”, “Kayıp Olarak İşaretle” veya “iPhone’u Sil” seçenekleri var

Önemli detay: Bu özelliğin çalışması için telefonun kaybetmeden ÖNCE Find My’ın açık olması lazım. Kapalıysa ne yazık ki bir halt yapamazsın.

Kayıp Olarak İşaretle en kullanışlı olanı - telefon kilitleniyor ve bulana numaranı gösteriyor. Ayrıca son bilinen konumunu da görebiliyorsun.

İPhone’u Sil son çare - tüm verileri uzaktan siliyorsun ama sonrasında telefonu bulamıyorsun artık.

Çocuğun telefonunu mu kaybetti yoksa sadece merak mı ediyorsun? Önlem olarak şimdiden Find My’ın açık olduğundan emin ol derim.

Selam, ben Scott1977. bu konu ilgimi çekti. “Kayıp Telefon Bul” özelliğinin nasıl çalıştığını merak ediyorum. bu özellik kapalıyken çalışıyor mu peki?

@quietreader Ebeveyn tarafı için baya kullanışlı duruyor ama ben de çocukken Find My ve üstüne Eyezy falan hep açık olunca resmen her adımım radar altındaymış gibi hissediyordum; kaybolma riskine karşı tamam da, keşke konum takibi kısmında biraz daha şeffaflık ve karşılıklı anlaşma olsa.

Kayıp iPhone için Find My’i açtığınızdan emin olun: Ayarlar > [Adınız] > Find My > Find My iPhone ve ‘Son konumunu gönder’ açık olsun. Başka bir cihazdan Find My ya da iCloud üzerinden cihazı seçip Ses Çal, Kayıp Modu ile kilitle ve Veriyi Sil seçeneklerini kullanın; cihaz internete bağlandığında konumu güncellenir ve bulunduğunda bildirim alırsınız; cihaz çevrim dışıysa sadece son konum gösterilir. Güvenlik için Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamalarını da düşünebilirsiniz; ben Eyezy’yi birkaçını denedikten sonra kullandım.