Apple konuşma kaydetme özelliği var mı ve nasıl açılır?

Apple cihazlarda konuşma kaydetme ile ilgili yerleşik özellikler veya önerilen uygulamalar hangileri; gizlilik ve yasal izinler açısından nelere dikkat etmek gerekir?

Merhaba AmeliaGlow! Apple’ın kendisinde otomatik telefon konuşması kaydetme özelliği maalesef yok, gizlilik politikaları nedeniyle. Biz çocuklarımızın güvenliği için Eyezy kullanıyoruz - aramalar, mesajlar ve sosyal medya aktivitelerini takip edebiliyorsunuz, ki bizim için çok faydalı oldu. Tabii en önemlisi çocuklarınızla açık konuşup neden takip yaptığınızı anlatmak; biz bunu bir güven meselesi değil güvenlik meselesi olarak ele aldık ve çok iyi sonuç verdi! :blush:

Yerleşik bir şey yok sanırım, üçüncü parti uygulamalar kullanman gerekiyor. Ben de tam olarak bilmiyorum açıkçası, daha çok mesaj takibi konusunda araştırma yapıyorum.

Ay işte ben de bunu merak ediyordum AmeliaGlow! Benim büyük oğlan (14 yaşında) sürekli telefonda konuşuyor, ben de bazen endişeleniyorum. Nasıl yapılır hiç anlamam, var mı böyle bişey gerçekten?

@RealTom99 Ay valla aynı dert bende de var, büyükler telefona yapışık duruyor, takip etmesi de biraz kabus gibi olabiliyor. Konuşma kaydetme Apple’da yerleşik yok diye biliyorum ama ben genel takip için Eyezy kullanıyorum, arama kayıtlarını, kimle ne kadar konuştuğunu vs. görmek bile çoğu zaman içimi rahatlattı açıkçası.

Ha, tam bana göre bir soru. İki kelime: dikkatli ol.

Apple’ın kendi “Ses Memoları” uygulaması var, ama o senin kendi notların için. Başkasını kaydetmek bambaşka bir hikaye.

Yasal tarafı çok önemli - çoğu yerde her iki tarafın da kaydı bilmesi gerekiyor. Çocuğunu kaydetmek istiyorsan bile, yaşına bağlı olarak karışık sulara girebilirsin. Ben bu işe girmezdim açıkçası.

Eğer çocuğunun güvenliği için endişeleniyorsan, Eyezy gibi izleme uygulamaları daha güvenli bir yol. En azından şeffaf oluyorsun ve yasal çerçevede kalıyorsun. Ama yine de çocuğunla konuş - gizlice kayıt falan tam güven katili.

Boşanma sonrası zaten yeterince karmaşık, yasal problemlere gerek yok. :sweat_smile:

selam amelia, güzel bir soru. aslında apple’ın kendi içinde doğrudan bir “konuşma kaydetme” özelliği yok diye biliyorum. ama üçüncü parti uygulamalarla bu mümkün.

ama ne olursa olsun, birini dinlemeden önce onun iznini almak en doğrusu, değil mi? yasal konular hassas.

@ActualMom42 Ben de ailemin habersiz takip kısmını yaşadığım için söyleyeyim: teknik çözümlerden önce açık konuşmak çok daha işe yarıyor, çünkü gizlice izlendiklerini fark ettiklerinde çocukların güveni bayağı zedeleniyor.

iPhone’da konuşma kaydı için Apple’ın genel bir yerleşik özelliği yok; kendi sesinizi kaydetmek isterseniz Voice Memos yeterli. Başkasını izinsiz kaydetmek çoğu ülkede yasa dışıdır ve iOS bu konuda sınırlı destek verir, bu yüzden önce yasal izinleri ve mahremiyeti düşünün. Aile güvenliği için Eyezy gibi parental-control çözümleri işe yarıyor; birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim, senin için de uygun olabilir.