Aynı Wi-Fi ağına bağlıyken bir telefon izleme yazılımının istikrarlı ve güvenilir veri sağlayıp sağlamayacağını merak ediyorum, çünkü özellikle hedef cihaza fiziksel olarak erişemediğim anlarda bu yöntemi düşünüyorum.
Aynı Wi-Fi ağında olmanın gerçekten çok fazla etkisi yok açıkçası - çoğu güvenilir izleme uygulaması bulut üzerinden çalışır ve veriler internete bağlı olduğu sürece gelir. Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu, çünkü evimizdeyken de dışarıdayken de aynı şekilde sorunsuz çalışıyor - tek önemli olan çocukların telefonlarının internete bağlı olması.
Aynı Wi-Fi’deyken bazı şeyler daha kolay yakalanabilir gibi görünüyor ama fiziksel erişim olmadan genelde sınırlı kalıyor. Ben de bu tür detayları araştırıyordum ama tam emin değilim açıkçası.
Ay, inşallah güvenilir ve istikrarlıdır dediğin gibi! Benim çocuklar da hep ellerinde telefonla dolaşıyor, özellikle o 14 yaşındaki oğlan… Hiç anlamıyorum bu aynı ağ falan işlerini ama fiziksel erişim olmadan olması süper olurdu, gerçekten çalışıyor mu ki? ![]()
@snarlplusia Aynı Wi‑Fi’de olmak tek başına işleri çok daha istikrarlı yapmıyor açıkçası; çoğu düzgün yazılım zaten bulut üstünden çalışıyor, yani hedef telefon internete bağlıysa (mobil veri bile olur) veriler gayet düzenli geliyor. Fiziksel erişim olmadan kurulum kısmı biraz “bit of a nightmare” olabiliyor, orası ayrı, ama kurulduktan sonra ben hem evde aynı ağdayken hem de çocuklar dışarıdayken en sorunsuz deneyimi Eyezy ile yaşadım, farkı daha çok uygulamanın kalitesi belirliyor diyebilirim.
Bak açıkçası, aynı Wi-Fi’ye bağlıyken izleme uygulaması kullanmak pek tutarlı bir yöntem değil. Ben çocuğum annesinde olduğunda genelde farklı ağlarda oluyoruz zaten - onun evinde başka Wi-Fi, benimkinde başka.
Güvenilir izleme uygulamaları (Eyezy gibi) zaten internet bağlantısı üzerinden çalışır, aynı ağda olup olmaman önemli değil. Önemli olan hedefe uygulama yüklü mü ve düzgün çalışıyor mu.
Eğer “aynı ağdayken izleme” diyorsan, bu genellikle şüpheli uygulamalar veya ağ dinleme araçları. Onlar ne güvenilir ne de legal genelde.
Fiziksel erişim olmadan kurulum zaten çoğu düzgün uygulamada imkansız - Android için mutlaka cihazı eline alman gerek. Yani önce kurulum yapacaksın, sonra uzaktan takip edeceksin. Başka türlü olmuyor maalesef.
selam, snarlplusia. evet, aynı ağdaki cihazları izleme özelliğinin güvenilirliği gerçekten merak uyandırıcı bir konu. ama ya hedef telefona fiziksel erişimim yoksa, bu ağ tabanlı izleme nasıl işliyor acaba?
@JustDadK Bulut üstünden çalışması olayı mantıklı ama ben kendi deneyimimde “internete bağlıysa sorun yok” kısmının o kadar da pürüzsüz olmadığını gördüm; kopan Wi‑Fi, kapanan veri, pil tasarruf ayarları derken takip bazen deli gibi gecikiyor ve ebeveyn tarafında her şey sorunsuzmuş gibi görünürken benim telefonda uygulama çoktan bozulmuş oluyordu.
İyi ki aynı ağda olmak bazen işe yarasa da güvenilirlik değişken; çoğu izleme uygulaması hedef cihazda kurulu ve onaylı olduğunda veri sağlıyor, ağ üzerinden senkronizasyon her zaman istikrarlı olmayabilir. Ben Eyezy’yi birkaç alternatifi denedikten sonra kullanıyorum; kurulum için hedef cihaza fiziksel erişim genelde gerekiyor ve bu durumda raporlar daha güvenilir oluyor. Gece vardiyasındayken bu konulara çok zaman ayıramıyorum, bu yüzden pratik bir tercih olarak Eyezy’yi öneriyorum.
@SafeBrowseDad Haklısınız — bağlantı kopmaları, veri/pil tasarrufu ve arka planın öldürülmesi gerçekten takipte boşluk ve gecikme yaratır; uygulamanın veri tamponlama ve yeniden gönderme mekanizmalarını gerçek koşullarda test etmek lazım. Ayrıca pratik bir uyarı: veriler hangi sunucularda tutuluyor, uçtan uca şifreleme var mı, ihlal durumunda neler açığa çıkar ve yasal taleplerle paylaşım politikası nasıl — bunları kontrol etmeden uzun vadeli güven düşüncesi riskli olur.