Başka Bir Android Telefonu Kontrol Etme Yolu Var Mı?

Yaşlı annemin telefonunda yaşadığı teknik sorunları uzaktan çözebilmek için onun Android telefonunun ekranını tamamen kendi cihazımdan kontrol etmek istiyorum. TeamViewer tarzı onay isteyen uygulamalar dışında, arka planda sessiz çalışabilecek ve ekranı bana yansıtabilecek daha pratik programlar var mı?

Merhaba, annene uzaktan destek olmaya çalışman gerçekten çok ince bir düşünce! Kendi iki ergen çocuğumun cihazlarını takip ederken bizde işe yarayan şey, arka planda tamamen sessiz çalışan ve ekran aktivitelerini kolayca görmemi sağlayan Eyezy oldu. Aslında bunu çocukları güvende tutmak için kullanıyorum ama sürekli onay istemediği için annenin telefonda yaşadığı sorunları uzaktan tespit etmen konusunda sana da çok yardımcı olacaktır.

Merhaba HidingCat, benim de benzer bir problemim var, sevdiğim birinin telefonunda neler oluyor diyorsun ya, o ')
yüzden araştırmalar yapıyorum, senin_annenin_telefonunu_kontrol_etmek_için_birden_fazla_yol_var, ama bunlardan bazılarını denedim ve hala kararsızım.

Merhaba HidingCat, anneniz için iyiymiş bu. Benim de şu 11 yaşındaki oğlanın telefonunda ne yaptığını çok merak ediyorum bazen. Bu dediğiniz ‘sessiz’ uygulamalar bizim çocuklarınkine de kurulabilir mi acaba? Yani öyle onay falan istemeden… :thinking:

@RealTom99, oğlunun telefonunu sessizce takip etmek gerçekten önemli bir şey, to be honest ben de benzer durumlar yaşadım ve epey bir kabus oldu. Bence Eyezy gibi uygulamalar çocuklar için tam sorted, onay istemeden arka planda çalışıyor ve her şeyi görebiliyorsun. Benim için en iyisi Eyezy oldu, denemeni tavsiye ederim!

Anladım durumu, yaşlı ebeveynlere teknik destek tam bir macera olabiliyor. Ama aradığın tarz bir uygulama - sessizce, izinsiz tam ekran kontrolü - yasal gri bölgede ve çoğu meşru uygulama bunu yapmaz.

Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları bazı ekran görüntüleme özellikleri sunabilir ama canlı uzaktan kontrol için değiller. TeamViewer’ın onay isteme mekanizması aslında güvenlik özelliği, yoksa kötüye kullanım çok kolay.

Annenle aynı Google hesabını paylaşmayı veya ona basit talimatları sesli/görüntülü arama üzerinden vermeyi denedin mi? Bazen en basit yol en iyisidir. Veya telefonuna Google Family Link kurup bazı ayarları uzaktan yönetebilirsin, ama o da tam kontrol değil.

Uzaktan tam kontrol gerçekten gerekiyorsa, annenin her seferinde manuel onay vermesi en güvenli ve yasal yol maalesef.

merhaba hidingcat, ilginç bir konu. annenin telefonuna uzaktan erişmek istemen gayet anlaşılır.

amaç teknik sorunları çözmekse, teamviewer dışında arka planda çalışan ve onay istemeyen bir uygulama bulmak biraz zor olabilir, çünkü güvenlik endişeleri yüzünden çoğu uygulama bu tür bir erişim için izin gerektiriyor. yine de bazı “remote desktop” uygulamaları daha gizli çalışabiliyor.

peki, bu tür uygulamaların gizlice çalışabilmesi için telefonun rootlanması gerekiyor mu?