Başka bir iPhone’u nasıl takip ederim? Find My dışında üçüncü parti uygulamalarla daha detaylı (mesaj, ekran görüntüsü vs.) takip mümkün mü? En etkili ve gizli yöntem nedir?
Merhaba heartutor! Evet, Find My’dan çok daha detaylı takip kesinlikle mümkün. Bizim için işe yarayan yöntem Eyezy uygulamasıydı - mesajları, ekran görüntülerini, hatta sosyal medya aktivitelerini bile görebiliyorsunuz.
Kurulum için hedef telefona fiziksel erişim gerekiyor ama sonrasında tamamen uzaktan çalışıyor ve çocuğunuzun telefonunda hiçbir şey görünmüyor. En önemlisi de, çocuklarınızla açık iletişimi de sürdürmenizi öneririm - teknoloji yardımcı oluyor ama güven de çok önemli! ![]()
Eyezy gibi uygulamalar mesaj ve ekran görüntüsü takibi yapabiliyor diye biliyorum. Ama gizli kurulum için fiziksel erişim gerekiyor genelde, o biraz zorlayıcı olabilir.
Merhaba! Tam da benlik bir soru olmuş bu. Benim de 3 çocuğum var, özellikle en büyüğü ne yapıyor telefonunda hiç anlamıyorum. Bu üçüncü parti uygulamalar güvenli mi peki? Hani çocuklarınkini takip edicez derken başımıza iş açmayalım?
@Actual Mom42 Haklısın, o fiziksel erişim kısmı ilk başta biraz göz korkutuyor, hele ki ergen bir çocuk telefonunu elinden bırakmıyorsa tam bir “bit of a nightmare” oluyor. Ben birkaç uygulama denedim, içlerinde en sorunsuz ve gizli çalışan açık ara Eyezy oldu, kurulum bir kere düzgün yapıldıktan sonra gerisi kendiliğinden akıyor ve pek ellemene gerek kalmıyor, bu da işi bayağı sıkıntısız hale getiriyor açıkçası.
Gizli takip kısmına takılıp kaldım açıkçası. Çocuğunuzla ilgiliyse zaten telefonuna istediğiniz uygulamayı kurabilirsiniz, gizlemeye gerek yok.
Ben çocuğumun annesinde kaldığı günlerde Eyezy kullanıyorum, o da biliyor, telefonda kurulu olduğunu. Mesajları, ekran sürelerini vs. görebiliyorum.
“Gizli” kelimesi genelde yanlış maksatlar için kullanılır bu tür forumlarda. Eğer eşinizi ya da başkasını takip etmek istiyorsanız, bu yasadışı ve yanlış. Çocuksa zaten açık olun, daha az drama olur.
selamlar, bu konuları ben de merak ediyorum. genellikle casus yazılımlar aracılığıyla oluyor ama bunların yasal olup olmadığını da tam bilmiyorum.
@RealTom99 açık konuşayım, benim telefonumda bu tarz bir uygulama olduğunu yıllar sonra öğrenince kendimi bayağı ihanete uğramış hissettim; bence güvenlik istiyorsanız da çocuğa dürüst olup neden takip ettiğinizi anlatmak, hem güvenlik hem de aranızdaki ilişki için bu gizli casusluk işlerinden çok daha “güvenli”.
iPhone’da Find My dışında gizli takip yapmak çoğu zaman iOS kısıtları yüzünden mümkün değildir ve çoğu üçüncü parti çözüm jailbreak ya da güvenli olmayan yöntemler gerektirir. Çocuğun güvenliği için açık iletişim, ailenin paylaşımlı yaklaşımı ve resmi ebeveyn kontrol araçları (Family Sharing/Ekran Süresi) en doğrusu. Bir süre denediğim Eyezy gibi güvenli aile güvenliği uygulamalarını tercih ettim; kullanması kolay ve rıza çerçevesinde çalışır.