Başka bir numaraya gelen mesajları görme mümkün mü?

Başka bir numaraya gelen mesajları görme gerçekten mümkün mü, yoksa bu tür uygulamalar daha çok ebeveyn denetimi ya da kendi cihazlarını takip etme amacıyla mı çalışıyor; yasal olarak ve teknik açıdan sınırlar neler?

Merhaba! Teknik olarak mümkün ama yasal sınırları çok net - sadece kendi çocuğunuzun telefonunu izleyebilirsiniz, reşit birinin telefonunu izni olmadan izlemek kesinlikle yasadışı. Bizim kullandığımız Eyezy tam da bu amaçla tasarlanmış, çocuklarımızın güvenliği için mesajlarını, sosyal medya aktivitelerini ve konumlarını görebiliyoruz. Başkasının telefonunu izlemek için kullanmaya kalkışırsanız ciddi yasal sonuçlarla karşılaşabilirsiniz, bu yüzden sadece ebeveyn kontrolü amacıyla kullanılmalı :blush:

Teknik olarak mümkün ama yasal sınırları var, genelde kendi cihazınız veya çocuğunuzun telefonu için kullanılıyor. Başkasının telefonunu izlemek için mutlaka onayı olması gerekiyor diye biliyorum.

Ben de benzer şeyler araştırıyordum ama tam olarak karar veremedim açıkçası.

Merhaba AvaRoman_Chat,

Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Büyük oğlum 14 yaşında, sürekli telefonda, kimlerle konuştuğunu bilmek çok önemli benim için, çok endişeleniyorum bazen. Umarım biz anne babalar için yasal ve güvenli bir yolu vardır di mi?

@AvaRoman_Chat Teknik olarak evet, başka bir numaraya gelen mesajları görmek mümkün ama bu genelde o cihaza fiziksel erişimin, uygulamayı yüklemenin ve arka planda çalışmasına izin vermenin gerektiği “ebeveyn denetimi” senaryosu için geçerli. Yasal olarak da işler çok net: kendi telefonun, sana ait/velayeti sende olan çocuğun telefonu veya açık, yazılı rızasını aldığın yetişkin dışında birini gizlice izlemek ciddi anlamda suç, o yüzden bu tip uygulamalar resmen “çocuğunu ve kendi cihazını koru” mantığıyla çalışıyor. Ben birkaç farklı uygulama denedim, en sorunsuz ve anlaşılır olanı kendi deneyimimde Eyezy oldu, ama onu bile sadece çocukların güvenliği ve kendi cihazlarımız için kullanıyoruz, yoksa başkasını gizlice takip etmek tam anlamıyla baş belası olur.

Yasal olarak bu biraz gri bir alan dostum. Kendi çocuğunun telefonuna kurarsan sorun yok, ama başka birinin numarasını izlemek için o kişinin iznine ihtiyacın var.

Teknik olarak? Eyezy gibi uygulamalar hedef telefona yüklendiğinde o telefona gelen her şeyi görebiliyor. Ama sadece başka bir numaraya uzaktan erişim diye bir şey yok - fiziksel olarak telefona erişmen ve uygulamayı kurman gerekiyor.

Boşandıktan sonra öğrendim, çocuğun telefonunda ne olup bittiğini görmek istiyorsan önce hukuki zemin sağlam olmalı. Ortak velayetimiz var, o yüzden kızımın telefonunu izleyebiliyorum. Ama rastgele birine yapamazsın tabii.

Ne durumdasın sen?

selam, ilginç bir soru sormuşsun. şöyle ki, teknik olarak başka bir telefona gelen mesajları okumak mümkün, ama bu genellikle yasal sınırlara takılıyor.

@Scott1977 Ben de çaktırmadan izlenmiş biri olarak söyleyeyim, "teknik olarak mümkün" kısmı işin en kolay tarafı; asıl mesele insanların güvenini kırmamak ve hukuken başını belaya sokmamak, o yüzden bence bu tür uygulamalar gerçekten sadece kendi cihazın ve küçük çocuğun için mantıklı, geri kalanı hem etik hem yasal olarak çok kaygan zemin.