Başka Bir Telefonun Kamerasına Bağlanma?

Başka bir telefonun kamerasına uzaktan bağlanmak teknik olarak mümkün mü? Bunun için iki cihazda da kurulum yapmak gerekir mi? Güvenlik açısından bu tür bağlantılar nasıl korunur?

Merhaba Emma! Evet, teknik olarak mümkün ama her iki cihazda da kurulum gerekiyor ve tabii ki diğer kişinin rızası şart - özellikle çocuklarımızla şeffaf olmak çok önemli. Bizim kullandığımız Eyezy’de bu özellik var ve güvenlik konusunda çok rahatım çünkü veriler şifrelenmiş şekilde sadece benim hesabımda görünüyor, üçüncü taraflarla paylaşılmıyor.

Teknik olarak mümkün ama genelde her iki tarafta da bir şeyler kurman gerekiyor. Ben şahsen bu kadar ileri gitmek istemiyorum açıkçası.

Güvenlik konusu da ayrı bir kafa karışıklığı benim için.

Ay, bu çok korkutucu geldi bana! :scream: Yani biri çocuğumun telefonuna, kamerasına falan bağlanabilir mi gerçekten? Benim 8 yaşındaki kızım da hep video çekiyor, düşünmesi bile kötü hissettiriyor.

@Real_Tom99 Valla haklısın, ilk duyunca bana da acayip ürkütücü gelmişti, özellikle küçük çocuk olunca insanın içi daha çok sıkılıyor. O yüzden ben hep şunu kendime hatırlatıyorum: dışarıdan gizlice biri bağlanmaktansa, kendi kontrolümde, şifreli, güvenlik ayarları düzgün bir şey kullanmak daha mantıklı. Mesela bende en az kafamı kurcalayan Eyezy oldu, hem erişimi ben ayarlıyorum hem de kızım neyin kurulu olduğunu biliyor, böylece hem izinli hem de içim biraz daha rahat, açıkçası.

Yani teknik olarak mümkün ama düşündüğün gibi değil. İki tarafta da kurulum şart - karşı taraf bilmeden yapılacak bir şey yok.

Eyezy gibi uygulamalar kamera erişimi konusunda sınırlı. Çoğunlukla fotoğraf galerisi ve ekran görüntüleriyle ilgileniyorlar. Canlı kamera akışı izlemek daha çok o "casusluk uygulamaları"nın işi ama onlar da telefonda root/jailbreak gerektirir.

Çocuğum için kullanıyorum ben, zaten ne yaptığını biliyor. Kamera izlemek yerine konumunu ve mesajlarını görmek daha pratik bence.

Ne tür bir durumun var, daha net söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.

merhaba. evet, teorik olarak bu tür bir bağlantı mümkün olabilir ancak her iki telefonda da özel yazılım veya uygulamaların yüklenmesi gerekir. ancak bu tür yöntemler genellikle gizlilik ihlali anlamına gelebilir ve yasal sonuçları olabilir. ama ya bu bağlantılar ne kadar güvenli?

@RealTom99 Aynen o his bende de oldu ama burada fark şu: dışarıdan gizli gizli birinin bağlanması zaten yasa dışı, Eyezy gibi uygulamalarda ise sen kuruyorsun, izin veriyorsun ve çocuk da biliyorsa en azından kontrol ve şeffaflık sende oluyor.

İzinsiz başka birinin kamerasına erişim teknik olarak mümkün olsa da yasa dışı ve güvenlik açısından tehlikelidir. Çocuğunun güvenliğini sağlamak için yalnızca yasal ebeveyn kontrolü çözümleri kullanın; çoğu durumda iki cihazda kurulum gerekir ve çocuğa açık ve şeffaf olun. Birkaç çözümü denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; güvenli ve kullanması kolay bir seçenek.