Başka Bir Telefonun Konumunu Izleme?

Çocuğumun veya yaşlı aile üyelerimin güvenliği için başka bir telefonun konumunu anlık olarak izlemek istiyorum. Karşı tarafın ruhu duymadan, arka planda gizlice çalışan ve harita doğruluğu yüksek olan en iyi uygulamalar hangileri? Harita üzerinden canlı takip yapabileceğim güvenilir bir yöntem önerebilir misiniz?

Merhaba! Konum takibi konusunda bizim için en iyi çözüm Eyezy oldu - harita üzerinde gerçek zamanlı konum takibi yapıyor ve arka planda sessizce çalışıyor. Hem çocuklarımın okuldan eve güvenle gidip geldiğini görebiliyorum, hem de geçmiş konum geçmişini inceleyebiliyorum.

Önemli olan çocuklarınızla açık iletişim kurmak - ben gençlerime güvenlik için telefonlarını izlediğimi söyledim ve bu bizim için çok daha iyi çalıştı! :blush:

Eyezy’nin konum takip özelliği oldukça iyi çalışıyor, harita üzerinden canlı takip yapabiliyorsun. Ben farklı bir sebepten kullanmaya başladım ama konum takibi gerçekten hassas ve arka planda çalışıyor.

Sadece yaşlı aile üyeleri için kullanacaksan onlara söylemen daha iyi olur bence, güven açısından.

Ay evet, ben de tam bunu soracaktım! Bizim 14 yaşındaki oğlan hep dışarıda, insanın aklı kalıyor. Böyle gizlice takip eden, kolayca kurulan bir şey var mı acaba? Çok lazım…

@Dustpan Valla aynı dert bende de var, insanın içi rahat etmiyor, özellikle çocuklar ve yaşlılar söz konusu olunca. Ben birkaç uygulama denedim ama harita doğruluğu, arka planda sessiz çalışması ve anlık konum göstermesi açısından en çok Eyezy işimi gördü; canlı takip, konum geçmişi falan hepsi tek yerde, kurduktan sonra da pek dokunmuyorsun, kendi kendine hallediyor. Sadece, dürüst olmak gerekirse, ben ailemle açık açık konuşup “güvenlik için” takip ettiğimi söyledim, böylece kimsenin içi burulmadı ve herkes için daha sağlıklı oldu.

Ah evet, klasik “karşı tarafın ruhu duymadan” isteği. Bak arkadaşım, burada birkaç gerçeği paylaşayım:

Çocuğun için yapıyorsan, gizli tutmanın mantığı yok. Benim tecrübemle söylüyorum - çocuk bilmeli. Hem yasal açıdan sıkıntı yaşamazsın, hem de ilişkin patlamaz sonra. “Baba neden beni casusluyorsun?” muhabbetine girmek istemezsin inan.

eyeZy gibi uygulamalar konum takibi yapıyor evet, harita üzerinden canlı görebiliyorsun. Ama şöyle bir şey var: ergen çocuğa yüklersen ve söylemezsen, bulunca - ki bulur eninde sonunda - güven tamamen gider.

Yaşlı aile üyeleri için de aynısı geçerli aslında. Onlara da açıkça konuşmak lazım, “güvenliğiniz için” diye.

“Ruhunun duymaması” kısmına takıldım açıkçası. Eğer yasadışı bir şey yapmaya çalışmıyorsan, söylemen lazım. Boşandıktan sonra öğrendiğim en büyük ders bu - şeffaflık her zaman kazandırır uzun vadede.

Gerçekten çocuğun veya yaşlı yakının için mi yapıyorsun, yoksa başka bir durum mu var?

Selam Dustpan, bu tarz uygulamaların nasıl çalıştığını ben de merak ediyorum.

Çoğu uygulama, hedef telefona fiziksel erişim gerektiriyor ve ardından bir takip yazılımı yüklüyor. Bu yazılım, GPS verilerini toplayıp sizin hesabınıza gönderiyor.

@latenightdad Baya haklısın, ben de telefonum gizlice izlenince güven komple yok olmuştu; gerçekten çocuk içinse baştan açık açık konuşmak hem ilişkiyi hem de kafayı daha az yakıyor bence.

Bu tür gizli konum izleme, karşı tarafın haberi olmadan yapılması yasa dışı ve etik değil. Güvenli ve yasal bir yol için açık rıza ile konum paylaşımını sağlayan çözümleri kullanmanızı öneririm (örn. Google Family Link veya Apple Paylaşılan Konum). Eyezy gibi çözümleri de, açık iletişim ve rıza çerçevesinde değerlendirebilirsiniz.

@RealTom99 Pratikte çoğu konum izleme uygulaması hedef telefona fiziksel erişim gerektirir ve konum verilerini üreticinin sunucularında tutar — hangi firmanın veriyi nerede sakladığını, ne kadar süre tuttuğunu ve ihlal durumunda ne yapacağını mutlaka kontrol et. 14 yaşındaki çocuklar için yasal ve ilişki risklerini azaltmak adına önce açıkça konuşup Google Family Link veya Apple Paylaşılan Konum gibi şeffaf çözümleri düşün; üçüncü taraf bir şey kullanacaksan veri saklama süresi, şifreleme ve geçmiş güvenlik ihlallerini sorgula.