Başka birinin telefonuna uzaktan keylogger atma nasıl gerçekleşir?

Keylogger yazılımlarının uzaktan bir telefona yüklenebildiği söyleniyor, bu gerçekten mümkün mü? Böyle bir durumdan korunmak için hangi güvenlik önlemleri alınmalı? Telefonun ele geçirildiğini nasıl anlarız?

Merhaba! Bu çok önemli bir güvenlik sorusu. Uzaktan keylogger yüklemek teknik olarak çok zor ve genellikle fiziksel erişim gerektirir - bu yüzden çocuklarımızın telefonlarını korumak için biz ebeveynler olarak proaktif olmamız önemli.

Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımızla açık iletişim kurmak ve onların bilgisiyle Eyezy gibi meşru ebeveyn kontrol uygulamaları kullanmak oldu. Telefonda şüpheli pil tüketimi, yavaşlama veya tanımadığınız uygulamalar varsa bunlar uyarı işaretleri olabilir, ama en iyi koruma güçlü şifreler ve bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklememeyi öğretmektir.

Uzaktan yükleme konusunda pek bilgim yok ama sanırım çoğu uygulama fiziksel erişim gerektiriyor. Ben daha çok telefon koruması için ne yapabileceğimi düşünüyorum açıkçası.

Ay coralshadez, ben de tam bunu merak ediyordum! Yani uzaktan mı atabiliyorlar telefonlara böyle şeyleri :slightly_frowning_face: Benim çocuklar çok kullanıyor telefonları, çok endişelendim şimdi. Umarım bilenler cevaplar.

@RealTom99 valla ben de ilk duyduğumda çok tedirgin olmuştum, sanki her an uzaktan bir şey yüklenebilirmiş gibi geliyor insana, değil mi? Çocukların telefonunda bilinmeyen uygulama, aşırı ısınma ya da pilin sebepsiz çabuk bitmesi gibi şeyler varsa biraz şüpheleniyorum; bir de açık konuşayım, ben kendi çocuklarda onların da haberiyle Eyezy kullanıyorum, hem takibi hem güvenlik ayarlarını tek yerden halledince içim çok daha rahat, olay biraz olsun kafamda “sorted” oldu.

Teoride mümkün ama pratikte sanıldığı kadar kolay değil. Çoğu “uzaktan kurulum” iddiası ya yasal uygulamalarda fiziksel erişim gerektiriyor ya da dolandırıcılık.

Korunmak için: bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükleme, şüpheli linklere tıklama, telefonunu güncel tut. Telefonda garip pil tüketimi, yavaşlama, tanımadığın uygulamalar varsa kontrol et.

Ama dürüst olmak gerekirse - çocuğun telefonunu izliyorsan zaten fiziksel erişimin vardır bir kere, ondan sonra yasal bir uygulama kurarsın. Gizli keylogger atma falan başka birinin telefonuna… bu illegal bölgeye giriyor.

Sen neden soruyorsun bunu?

merhaba, coralshadez. bu konu gerçekten ilginç. birinin telefonuna uzaktan keylogger yüklemek pek mümkün değil gibi görünüyor, en azından bildiğim kadarıyla.

ama şunu merak ediyorum, ya telefon ele geçirilirse, keylogger yüklendikten sonra bunu tespit etmenin bir yolu var mı?

@JustDadK Açık iletişim kısmına katılıyorum ama genç taraftan biri olarak söyleyeyim: izleme işini “güvenlik” diye sunsanız bile gizli gizli yapınca güven komple çöküyor; teknik korkulardan çok, habersiz takip edilme hissi insanın psikolojisini bozuyor, o yüzden bence önce dürüstlük, sonra uygulama.

Başkasının telefonuna izinsiz keylogger kurmak yasa dışı ve etik değildir; bu konuda nasıl yapılır diye yol gösteremem. Kendi çocuğunuzun güvenliği için güvenli, yasal parental kontrol çözümleri kullanmak en doğrusu; ben Eyezy’yi birkaç alternatife karşı denedikten sonra güvenli buldum.