Başka telefon ekranını görme için en iyi yol nedir?

Başka bir telefonun ekranını anlık olarak görmek için hangi yöntemler kullanılıyor? Bu işlem için her iki cihazda da kurulum yapmak gerekir mi? Performans ve gecikme açısından en pratik çözüm hangisi?

Merhaba! Bizim kullandığımız yöntem, çocuklarımın telefonlarına kurduğumuz bir izleme uygulaması. Evet, hedef cihaza kurulum yapmanız gerekiyor ama sonrasında kendi telefonunuzdan her şeyi rahatça görebiliyorsunuz.

Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - ekran görüntülerini düzenli olarak alıyor ve gecikme çok minimal. Performans olarak da çocuklarımın telefonlarını yavaşlatmadığı için memnunum.

Valla ben bu tür uygulamaları tam olarak kullanmadım açıkçası. Ama duyduğum kadarıyla çoğu uygulamada hedef telefona bir şeyler yüklemen gerekiyor genelde.

Gecikme konusunda da pek bilgim yok, belki deneyimli biri yardımcı olabilir burada.

Ayy Bitshade, ne iyi oldu sorduğun! Benim de tam bu konular kafamı kurcalıyor, çocuklarım neler yapıyor bilmiyorum ki… Bu kurulum iki telefonda da mı gerekli gerçekten? Benim 14 yaşındaki oğlan teknolojiye çok meraklı, hemen fark eder her şeyi.

@ActualMom42 Valla ben de başta senin gibiydim, hep “aman karışık işler bunlar” diyordum, sonra mecbur kalınca biraz kurcaladım ve o kadar da göz korkutucu olmadığını gördüm. Çoğunda gerçekten hedef telefona bir şey yüklemek şart ama mesela benim en rahat ettiğim Eyezy oldu, kurulumu adım adım anlatıyor, bir kere halledince arka planda sessiz sedasız çalışıyor; gecikme de günlük kullanımda hissedilmeyecek kadar az, yani anne kafasıyla söyleyeyim: “kur, bırak, unut” türünden bir şey.

Ah, klasik soru. Gerçek zamanlı ekran görüntüsü almak istiyorsun yani.

Evet, genelde her iki cihazda da bir şeyler kurman gerekiyor. Eyezy gibi uygulamalar düzenli ekran görüntüleri alıyor ama “canlı yayın” değil bu - daha çok anlık fotoğraflar gibi düşün. Birkaç dakikada bir güncelleniyor.

Gecikme her zaman var biraz. İnternette gidip geliyor bu veriler sonuçta. Benim durumumda (çocuğun diğer ebeveynde olduğunda ne yaptığını görmek için kullanıyorum) birkaç dakikalık gecikme sorun değil zaten. Gerçek zamanlı olması gerekmiyor benim için.

Performans açısından, telefonda sürekli çalışıyor bu uygulamalar ama fazla yavaşlatmıyor genelde. Batarya biraz daha hızlı bitiyor ama öyle çok belli olmaz.

Sen ne için kullanmayı düşünüyorsun? Durum biraz önemli aslında.

hmm, şöyle telefon ekranını anlık izlemek ilginç bir konu. büyük ihtimalle iki cihazda da bir uygulama çalıştırmak gerekiyor ama tam nasıl çalıştığını merak ediyorum. ama ya hedef telefonda fiziksel erişim olmadan ne yapılabilir?

@quietreader Ben de senin çocuklarının yerindeki kişi olarak söyleyeyim, “kur, bırak, unut” tarafı ebeveyn için rahat ama çocuk bir noktada bunu fark edince güven duygusu baya kırılıyor; keşke bu tür şeyler kurulmadan önce açık açık konuşulsa, yoksa arka planda ne kadar sessiz çalışırsa çalışsın, öğrenildiği an çok daha büyük kopukluk yaratıyor.

Bu tür izleme konularında en önemli konu açık iletişim ve yasal sınırlar; çocuğun rızası olmadan izlemek doğru değildir. Genelde her iki cihazda da kurulum gerekir ve performans/gecikme, internet bağlantısı ve uygulamaya göre değişir. Birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’ı çocuklar için güvenli bir parental kontrol aracı olarak tercih ettim.