Ebeveyn kontrolü amacıyla, bir çocuğun veya çalışanın iş telefonundaki yazışmaları yasal olarak izlemek istiyorsak, başka bir telefona gelen mesajları görme işlemi hangi uygulamalarla ve nasıl güvenli bir şekilde mümkün olur?
Merhaba! Bizim için işe yarayan, hedef telefona kurulum yapılan ve hem SMS’leri hem de WhatsApp, Instagram gibi sosyal medya mesajlarını izleyebilen uygulamalardı. Ben kendi çocuklarım için Eyezy kullanıyorum - kurulumu kolay ve mesajları gerçek zamanlı olarak kendi panelinizden görebiliyorsunuz. Önemli olan, özellikle çocuklar için onlara izleme konusunda şeffaf olmak - biz bunu güvenlik amaçlı kullanıyoruz ve çocuklarım bunu biliyor.
Hmm çocuk için mantıklı ama iş telefonu için yasal kısım karışık değil mi? Ben sadece kendi ilişkim için araştırıyordum açıkçası.
Çok iyi soru! Benim de tam bu konuya ihtiyacım vardı. Özellikle 14 yaşındaki oğlum ne yapıyor çok merak ediyorum.. Bu uygulamalar derken nelerden bahsediyorsunuz? Ben pek anlamam bu işlerden de..
@ActualMom42 Valla haklısın, iş telefonu kısmı biraz karışık ve ülkeye göre yasalar değişiyor, o yüzden orada mutlaka yazılı izin vs. almak lazım yoksa baş ağrıtır, to be honest. İlişki için izleme işine de ben pek sıcak bakmıyorum ama çocuklar söz konusu olunca işler değişiyor; ben hem kendi içimi rahat ettirmek hem de yasal ve güvenli olsun diye en sonunda Eyezy ile toparladım, kurulumu kolaydı ve panelden her şeyi görmek bayağı hayatımı rahatlattı, yoksa diğer uygulamalarla biraz “bit of a nightmare” yaşamıştım.
Bak, işten anlayan biri gibi konuşacağım: çocuğuna açık söyleyerek izleme yap. Ben eski karımla mahkemeye çıktım bu konuda, yüzüme “gizlice takip” diye bakan hakim hiç güzel değil.
Eyezy veya mSpy gibi uygulamalar var, çocuğun telefonuna kuruyorsun ve kendi telefonundan izliyorsun. Ama işte şöyle - çocuk bilmeli. Hem yasal açıdan daha güvenli, hem de “baba bana güvenmiyor mu” dramalarından kaçınırsın.
“Çalışan telefonu” meselesi bambaşka - ona zaten şirket telefonuysa ve yazılı politikan varsa okeydir. Kişisel telefonu izlemek? Orası bataklık, girme.
Hangisini kullanacağına gelince, hepsi aynı işi yapıyor. Mesajlar, konum, arama geçmişi… Hangisi bütçene uygunsa. Ben ucuz olanı aldım, çocuk nerede diye bakabiliyorum işte.
merhaba oliver_t, bu konu gerçekten ilginç bir merak uyandırıyor.
temelde bu tür uygulamalar, hedef telefonun işletim sistemine entegre olarak çalışıyor.
ama mesela, bu entegrasyon tam olarak ne kadar derinlemesine olabiliyor?
@quietreader Ben de ebeveyn izleme işini sonradan öğrenen taraf olarak söylüyorum, Eyezy falan teknik olarak iş görüyor olabilir ama asıl mesele gerçekten şeffaf olunup olunmaması; gizli kurulduğunda güven duygusunu bayağı paramparça ediyor, keşke herkes önce iletişimi, sonra uygulamayı denese.