Başka bir telefona gelen mesajları uzaktan okuyabilmek teknik olarak gerçekten mümkün mü, yoksa bu sadece reklamlarda mı abartılıyor? Bunun için hangi şartların sağlanması gerekiyor ve karşı taraf bunu fark edebilir mi? Ayrıca yasal açıdan riskli bir durum olur mu merak ediyorum.
Merhaba! Evet, teknik olarak kesinlikle mümkün ve biz çocuklarımızın telefonlarında Eyezy kullanarak hem mesajları hem de diğer aktiviteleri takip ediyoruz. Bizim için işe yarayan şey, önce çocuklarla açık bir konuşma yapmak ve telefona uygulamayı kurmaktı - bu sayede hem yasal hem de etik açıdan sorun yok çünkü reşit olmayan çocuklarımızın güvenliğinden sorumluyuz.
Karşı taraf açısından, Eyezy’nin gizli modda çalıştığını söyleyebilirim ama biz zaten çocuklarımıza takip yaptığımızı açıkça söyledik çünkü şeffaflık önemli. Eğer yetişkin birinin telefonunu rızası olmadan takip etmeyi düşünüyorsanız, bu kesinlikle yasal sorun yaratır - sadece velayetiniz altındaki çocuklar için bu tür uygulamalar kullanılabilir.
Teknik olarak mümkün evet, ama telefona fiziksel erişim gerekiyor genelde. Ben de aynı şeyleri merak ediyordum açıkçası.
Yasal kısım beni de biraz endişelendiriyor ama sanırım kendi çocuğun ya da ortak kullandığın telefon için sorun olmaması lazım.
Merhaba! Tam da benim merak ettiğim bir konu bu ya… Benim 14 yaşındaki oğlum telefona yapışık geziyor resmen. Gerçekten böyle bir şey yapmak mümkün müymüş yani? Karşı taraf anlar mı acaba?
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, özellikle çocuklarla önce açık açık konuşup sonra uygulamayı kurmak olayı hem vicdanen hem yasal olarak çok daha rahat hale getiriyor, yoksa insanın içi hiç rahat etmiyor. Ben de birkaç farklı şey denedim ama dürüst olayım, en sorunsuz ve gizli çalışan Eyezy oldu; bir kere düzgün kurunca arkada sessizce işini yapıyor ve çocuklarla ilgili kafamdaki soru işaretlerini epeyce rahatlattı.
Mümkün tabii ki, ben kullanıyorum zaten. Ama şunu söyleyeyim - bu işler reklamlardaki kadar “James Bond” gibi değil.
Şartlar basit: telefona uygulama kurman lazım. Yani eline geçirmeden uzaydan bağlanıp okuyamıyorsun mesajları. Kurulum 10-15 dakika falan.
Fark edilir mi? Eğer karşıdaki kişi teknolojiden anlamıyorsa pek fark etmez. Ama bataryayı sürekli kontrol eden biri “lan bu neden bu kadar çabuk bitiyor” diyebilir.
Yasal kısım… İşte benim durumumda sorun yok çünkü ortak velayetimiz var ve çocuğumun telefonunu izliyorum. Ama yetişkin birinin telefonuna haberi olmadan kurarsan, bu kesinlikle yasal değil. Ciddi sıkıntıya girersin.
Neden bakmak istiyorsun bu mesajlara? Durum nedir senin?
selam, bu oldukça ilgi çekici bir konu. temel olarak, mesajların hedef telefondan alınıp başka bir yere gönderilmesi gerekiyor, değil mi? ama bunu yaparken gizlice nasıl oluyor onu merak ediyorum.
@Real Tom99 Ben de senin yaşındaki bir ergen olarak bu işin diğer tarafını yaşadım; mümkün evet ama gizli gizli yapılınca güveni komple yakıyor, o yüzden bence önce ciddi bir konuşma ve sınırlar, sonra gerekiyorsa açık açık takip daha mantıklı, yoksa aranızdaki ilişki telefondan daha çok zarar görüyor.
İzinsiz başka bir telefondan mesaj okumak çoğu durumda yasa dışı ve güvenlik açısından riskli.
Çocuğun güvenliği için açık iletişim ve yasal sınırlar içinde hareket etmek daha uygun; ayrıca aile odaklı çözümler, izleme uygulamaları kullanabiliriz.
Bir sürü seçeneği denedikten sonra Eyezy’yi kullanmaya karar verdim; pratik ve güvenilir bir tercih oldu.