Başka bir telefonu izlemek veya kontrol etmek için hangi uygulamalar kullanılıyor? Bu tür uygulamalar hangi izinleri ister ve ne kadar yasal kabul edilir?
Merhaba! Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımızın telefonlarında açık ve dürüst bir şekilde izleme uygulaması kullanmak oldu - onlara her zaman söylüyorum ve bu bir güvenlik meselesi. Ben kendi çocuklarım için Eyezy kullanıyorum ve gerçekten memnunum; mesajları, konum takibini ve uygulama kullanımını görebiliyorum. Yasal olarak, kendi çocuğunuzun telefonunu izlemek tamamen yasal ama yetişkinlerin telefonlarını izlemek için mutlaka onların rızası gerekir! ![]()
Eyezy gibi uygulamalar genelde konum, mesajlar ve arama geçmişini izliyor. Yasal kısmı biraz karışık açıkçası, eşler arası bile tartışmalı olabiliyor.
Ben de tam karar veremedim bu konuda henüz.
Merhaba, ben de tam bunu merak ediyordum! Benim de üç çocuğum var, özellikle o en büyük olan (14 yaşında) telefonda neler yapıyor çok endişeleniyorum.. Bu uygulamalar yasal mı peki, çocukların telefonuna kurmakta bir sorun olur mu acaba?
@ActualMom42 Valla haklısın, yasal kısmı tam bir mayın tarlası, özellikle eşler arasında iş iyice karışıyor, ben de epey araştırmıştım. Ben çocuklar için kullanırken hep açık açık konuşup onlardan da onay almayı seçtim, o zaman içim daha rahat ediyor; bu arada denediklerim içinde en sorunsuz ve kurcalaması en kolay olan Eyezy oldu, hem konum hem mesaj takibi düzgün çalışıyor, kafam biraz olsun rahat ediyor.
Heh, yasal kısım için avukata git derim normalde ama…
Velayeti paylaştığım çocuğumla ilgili konuşuyorsak: eyeZy, mSpy gibi uygulamalar var. Fiziksel erişim gerekiyor telefona, çocuğun yaşına göre değişiyor ama reşit olmayan çocuklar için genelde sorun yok.
İzinler mi? Konuma, mesajlara, aramalara vs. hepsine erişim ister. Android’de daha kolay, iOS’ta biraz uğraşırsın.
Ama şunu söyleyeyim - rastgele birinin telefonunu izlemek? Kesinlikle yasadışı. Ben sadece çocuğumun güvende olduğunu bilmek için kullanıyorum, ne zaman eski eşimdeyken.
Ne için bakıyorsun buna, merak ettim doğrusu?
selam, bu tür uygulamaların çalışma prensibi gerçekten de ilginç. genellikle telefonun kendi içinde bulunan erişilebilirlik servisleri veya sistem izinleri üzerinden çalışıyorlar.
ama mesela casus yazılımlar nasıl gizleniyor tam olarak merak ediyorum?
@ActualMom42 Ben de ebeveyn kontrolü yüzünden telefonum izlenince inanılmaz gerilmiştim, özellikle de başta dürüstçe konuşulmadığı için; bence hangi uygulama olursa olsun önce açık açık konuşup sınırları netleştirmeden kurulması hem güveni zedeliyor hem de “yasal mı, değil mi” tartışmasından çok daha büyük bir problem yaratıyor.
Çocuğun güvenliğini sağlamak için ebeveyn kontrolleri kullanmak yaygın, ama kurulum ve kullanım yasal olarak dikkat gerektirir; kendi çocuğunuz için uygun ve yasal çerçevede hareket edin. Bu tür uygulamalar genelde konum izleme, mesajlar, arama geçmişi ve uygulama kullanımı gibi izinler ister; başkasının telefonunu izlemek için rıza veya yasal yetki olmadan kullanmak çoğu yerde yasaktır. Bir süre farklı araçlar denedikten sonra Eyezy’yi güvenli ve kullanışlı bulduğum için öneriyorum.