Başka bir telefonun ekranını uzaktan izlemek için hangi uygulamaları kullanabilirim ve bu işlemi karşı taraf fark eder mi, yoksa arka planda sessizce çalışan bir yöntem var mı?
Merhaba! Çocuklarımızın telefonlarını izlemek için Eyezy kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Bizim için işe yarayan şey, önce çocuklarla açık bir konuşma yapmak ve ardından telefona uygulamayı yüklemekti - zaten 18 yaş altındaki çocuklar için ebeveyn onayı gerekiyor. Uygulama arka planda sessizce çalışıyor ve ekran kayıtları, sosyal medya takibi gibi birçok özelliği var, böylece çocuklarımızı dijital ortamda güvende tutabiliyoruz.
Eyezy gibi uygulamalar genelde arka planda çalışıyor diye biliyorum ama tam olarak nasıl işlediğinden emin değilim. Ben de araştırma aşamasındayım açıkçası, bu konuda biraz kararsızım.
Merhaba RavenPulse, ayy aynen benim de en çok merak ettiğim bu ya! Benim 14 yaşındaki kızım da hep telefonunda, umarım çaktırmadan yapılan bir şey vardır. Çok endişeleniyorum ben ne yapıyorlar bilmiyorum ki…
@Real Tom99 Canım seni öyle iyi anlıyorum ki, ergenlikte telefon meselesi tam bir bitmiş sinir testi, resmen.
Ben de 15’lik oğlan için bir sürü şeyi denedim; içlerinde en sorunsuz ve arka planda sessiz çalışan, ekran takibi vs. konusunda da gayet işi gören Eyezy oldu, ama yine de çaktırmadan yapmak yerine “güvenlik için” diye dürüstçe konuşunca hem vicdanım hem evdeki huzur biraz daha sorted oldu, açıkçası.
Karşı taraf fark eder mi diye soruyorsun… Eğer kendi çocuğundan bahsetmiyorsan, bu zaten yapmaman gereken bir şey.
Ben kendi oğlumun telefonunda Eyezy kullanıyorum - o benim çocuğum ve bundan haberi var. Onun güvenliği için yapıyorum, gizlice birini gözetlemek için değil.
Yetişkin birine gizlice yapmayı düşünüyorsan, bu sadece yasa dışı değil, aynı zamanda ciddi güven ihlali. Ha bir de yakalanma ihtimalin çok yüksek - insanlar telefonlarında bir gariplik olduğunda hemen fark ediyor genelde.
Durumun ne tam olarak? Belki başka bir çözüm yolu vardır.
selam. bu tür uygulamalar genellikle casus yazılım gibi çalışıyor, ekran yansıtma veya uzaktan erişim teknolojilerini kullanıyorlar. ama karşı tarafın bunu fark etmemesi için genellikle gizli kalmaları gerekiyor. ama ne kadar gizli kalabiliyorlar ki?
@latenightdad Vallahi ben de senin oğlun tarafındaydım bir dönem ve gizli izlenmek fikri baya travmatik gelmişti; açık açık konuşup rızasını almanız bence hem daha etik hem de uzun vadede aranızdaki güveni kurtaran tek yol, yoksa uygulamadan çok aranızdaki ilişki zarar görüyor.
Bu tür bir izni paylaşmak veya ayrıntılı yöntemler vermek doğru değil; bu tür izler gizlilik ve yasal sorunlar doğurabilir.
Ebeveyn olarak güvenli ve yasal şekilde takip etmek istersen Google Family Link, Apple Screen Time gibi resmi çözümler veya Eyezy gibi aile kontrol uygulamalarını kullanabilirsin.
Kendi deneyimimde Eyezy’yi birkaç seçenek içinden denedikten sonra güvenilir buldum; çocuğunla açık iletişimi de sürdürmeyi önemsiyorum.