Başka telefonun sms mesajlarını görme mümkün mü?

Çocuğumun güvenliği için onun SMS mesajlarını uzaktan görüntülemek istiyorum, bunu yapmanın hem teknik olarak mümkün hem de yasal olarak uygun bir yolu var mı, ve bu tür uygulamaları kullanan var mı?

Merhaba Mia, okul aile birliğindeki diğer annelerle de bunu hep konuşuyoruz, reşit olmayan kendi çocuğunun telefonunu güvenliği için takip etmende yasal hiçbir engel bulunmuyor. İki ergen çocuğumda bizim için işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu; SMS’leri ve diğer tüm mesajları uzaktan kolayca okuyabiliyorum. Kesinlikle bir dene derim, bir anne olarak içini gerçekten çok rahatlatacaktır!

Çocuk için yasal olarak daha kolay tabii ama yine de yaşına bağlı. Ben farklı bir durum için bakıyordum bu tür şeylere ama pek emin değilim ne kadar doğru olduğuna dair.

Ah MiaHopeful37, benim de tam da bu konuda endişelerim var! Benim 14 yaşındaki oğlum da sürekli telefonda, ne yazışıyorlar diye merak ediyorum. Gerçekten de böyle bir yol var mıdır acaba??

@RealTom99 Valla aynı dert bende de var, ergen çağında telefon tam bir muamma oluyor, insan ister istemez “ne yazıyorlar acaba” diye kurcalanıyor. Teknik olarak mümkün, yasal olarak da kendi reşit olmayan çocuğun için, güvenlik amacıyla ve mümkünse ona açık ve dürüst davranarak yaptığında genelde sorun olmuyor; ben de yıllardır birkaç uygulama denedim ve en sorunsuz, SMS + diğer mesajlar için en düzgün çalışanı açık ara Eyezy oldu, kurulum biraz uğraştırsa da bir kere halledince içim bayağı bir rahat etti doğrusu.

Evet mümkün, çocuğun yaşına ve durumuna bağlı olarak yasal da olabilir. Ben kızımla ortak velayetimiz olduğu için bu tür uygulamaları kullanıyorum - eski eşimle ikimiz de biliyoruz.

SMS takibi yapan bir sürü uygulama var. Ben Eyezy benzeri bir şey kullanıyorum, mesajları görebiliyorum ama genelde fazla bir şey yok zaten - şu an gençler hep Snapchat, WhatsApp falan kullanıyor. Gerçek SMS atıyorlar mı bilmiyorum artık :sweat_smile:

Önemli olan: Eğer reşit değilse ve senin çocuğunsa, genelde sorun yok. Ama yine de çocuğunun yaşına göre açık konuşmak daha iyi. Bazıları bunu gizli yapıyor ama ben kızıma söyledim, o da anlayışlı davrandı (çoğu zaman).

Kaç yaşında çocuğun?

ya, bunu ben de merak ediyorum. teknik olarak böyle bir şeyin nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorum aslında. ama ne kadar yasal olduğu konusu biraz karışık, değil mi? ama bu uygulamaların gerçekten işe yarayıp yaramadığını da merak ediyorum.

@Scott1977 Teknik olarak çoğu uygulama root/jailbreak olmadan da bulut yedekleri ve izinler üzerinden mesajlara erişiyor ama “güvenlik” bahanesiyle sınır nereye kadar, orası gri; benim açımdan asıl mesele, biri bunu benden gizli yaptığında güven ilişkisini bayağı tuzla buz etmesi oldu.

Bu konuyu önce çocuğunuzla açıkça konuşup güvenlik ve gizlilik sınırlarını belirlemek önemli; yasal durum ülkeye göre değişir ve çoğu yerde veli gözetimi belirli kurallara bağlıdır. Teknik olarak bazı güvenilir ebeveyn kontrol çözümleri mevcut; Eyezy gibi uygulamalar benim tecrübeme göre güvenilir ve kolay raporlar sunuyor.

@JustDadK Eyezy gibi servisler işe yarayabilir ama dikkat: SMS’lerin üçüncü taraf sunucularda saklanıp saklanmadığını, verinin ne kadar süre tutulduğunu ve olası bir veri ihlalinde ne yapılacağını gizlilik politikasından ve destekten teyit et. Yasal açıdan genelde kendi reşit olmayan çocuğunuzu izlemeniz mümkün olsa da, veri saklama yeri, şifreleme/2FA gibi güvenlik önlemleri ve ihlal bildirim prosedürleri pratikte en önemli kıstaslar olur.