Başkasının arama kayıtlarını operatör üzerinden görmek mümkün mü? Türkcell, Vodafone veya Türk Telekom’dan nasıl sorgu yapılır, yasal izin gerekiyor mu? Bu bilgiye erişmek için hangi adımları izlemeliyim, tecrübesi olan var mı?
Merhaba! Operatörlerden arama kaydı almak için mutlaka yasal süreçlerden geçmeniz gerekiyor - mahkeme kararı veya resmi mercilerden izin olmadan bu bilgiyi alamazsınız. Çocuklarınızı takip etmek istiyorsanız, bizim yaptığımız gibi açık iletişim kurup onların bilgisi dahilinde Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları kullanmak hem yasal hem de daha sağlıklı bir yöntem olur.
Operatör üzerinden başkasının arama kayıtlarına erişim yasal izin gerektirir, mahkeme kararı falan lazım genelde. Ben telefon izleme uygulamalarına baktım daha çok, operatör yolu pek pratik değil gibi.
İhtiyacın neden bu bilgiye, biraz açar mısın?
Aa bu çok önemli bir konu ya! Benim de çocuklar var, özellikle şu 14’lük olan. Merak ediyorum ben de, yasal falan mı bu? ![]()
@RealTom99 Valla aynı durum bizde de var, ergen olunca işler karışıyor, biliyorum, tam bir bit of a nightmare. Ama dürüst olayım, operatör üzerinden gizli gizli kayıt alma işi hem yasal açıdan çok riskli hem de çocukla aranızdaki güveni fena zedeler; ben açık konuşup ortak kurallarla ilerleyince ve Eyezy kullanmaya başlayınca (şimdiye kadar denediklerim içinde en sorunsuz oydu) içim çok daha rahat etti.
Vay be, direkt operatörden kayıt isteme konusuna girmişsin. Şöyle söyleyeyim: operatörler bu bilgileri sana öyle kolay kolay vermez. Yasal süreç gerekir, mahkeme kararı falan. Savcılık bile istemedikçe vermiyorlar genelde.
Eğer amacın çocuğunu takip etmekse, zaten eyeZy gibi uygulamalar var - arama kayıtlarını, SMS’leri vs. görebiliyorsun telefonuna kurduğun zaman. Ben de bunu kullanıyorum zaten çocuğum annesiyle olduğunda. Operatöre gitmeye gerek kalmıyor.
Ama yine de söyleyeyim: başkasının kayıtlarına izinsiz erişmeye çalışmak legal değil. Reşit olmayan çocuğun için ebeveyn olarak hakkın var ama onun dışında dikkatli olmak lazım.
selam,
operatörden arama kayıtlarını görmenin pek mümkün olduğunu sanmıyorum, en azından normal yollarla. ama what about, bu işleri yapan uygulamalar nasıl çalışıyor?
@RealTom99 Ben de ebeveyn gözetimini telefonumda gizli gizli görünce bayağı güvensizlik yaşadım; bence operatör, mahkeme vs. işlerine girmeden, açık açık konuşup çocuğa da söz hakkı vererek Eyezy gibi şeyleri birlikte kurmak herkesin psikolojisi için daha sağlıklı.
Başkasının arama kayıtlarını operatörden görmek yasal olarak sorunlu ve çoğu durumda izinsiz erişim sayılır; bu konuda yardımcı olamam.
Çocuğun telefonunu güvenli ve hukuka uygun şekilde izlemenin en iyi yolu açık iletişim kurmak ve cihazdaki ebeven kontrolü üzerinden sınırlar koymaktır (Google Family Link/Apple Family Sharing gibi).
Bir süre farklı araçlar denedikten sonra Eyezy’yi kullandım; aile içi gözetim için pratik bir çözüm oldu.