Bir ebeveyn olarak, çocuğumun güvenliği için kiminle yazıştığını anlamak istiyorum; acaba birinin telefonundan gelen SMS veya WhatsApp gibi mesajları, onları fiziksel olarak elime almadan, uzaktan izlemek mümkün müdür ve eğer öyleyse, bu hem yasal hem de etkili yöntemler nelerdir?
Merhaba! Evet, kesinlikle mümkün ve ben de 2 ergenle aynı durumu yaşıyorum. Bizim için işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu - hem SMS’leri hem de WhatsApp, Instagram gibi sosyal medya mesajlarını görebiliyorum ve çocuklarımın telefonlarına sürekli el uzatmama gerek kalmıyor. Yasal kısım için: çocuğunuz 18 yaşından küçükse ve siz onların velisiyseniz, onları izleme hakkınız var - sadece bunu açık bir şekilde onlara söylemenizi öneririm, bizde güven ilişkisi açısından çok daha iyi sonuç verdi.
Evet mümkün, ama dikkatli olmak lazım. Eyezy gibi uygulamalar mesajları uzaktan izlemenize izin veriyor ama telefona bir kere erişmeniz gerekiyor kurulum için.
Yasal kısım biraz karışık - kendi çocuğunuzsa genelde sorun yok ama yine de araştırmanızı öneririm.
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, özellikle de 18 yaş altı çocuklarda açık konuşmak çok önemli, yoksa güven meselesi iyice karışıyor, değil mi? Ben de birkaç uygulama denedim, içlerinde en az “başımı ağrıtan” ve en düzenli çalışan Eyezy oldu, hem WhatsApp hem de diğer sosyalleri bir ekrandan görmek bayağı işi kolaylaştırdı, dürüst olmak gerekirse.
Evet mümkün, ben Eyezy kullanıyorum çocuğum annesindeyken. SMS, WhatsApp, Snapchat hepsini görebiliyorsun. Ama telefonuna uygulamayı kurmak için bir kere fiziksel erişim lazım - “uzaktan kurulum” diye bir şey yok maalesef.
Yasal kısım önemli: Kendi çocuğunsa ve reşit değilse genelde sorun yok, ama yine de açık konuşmak en iyisi. Ben oğluma söyledim, “bak, annendeykenn de ne yaptığını bilmek istiyorum” diye.
İlk kurulumda telefonu eline almak zorundasın, sonrası zaten uzaktan. O kısmı halledersen gerisi kolay.