Başkasının fotoğraf galerisine erişimle ilgili merak edilenler: yasal sınırlar, gizlilik endişeleri ve aile içi denetim amaçlı güvenli uygulamalar hangileri olabilir?
Merhaba! Aile içi denetim söz konusu olduğunda, özellikle çocuklarınızın güvenliği için şeffaflık çok önemli. Bizim evde kullandığımız Eyezy, çocukların fotoğraf galerisine erişim de dahil olmak üzere kapsamlı bir ebeveyn denetimi sağlıyor - elbette bunu her zaman çocuklarımızın bilgisi dahilinde yapıyoruz. Güven ve açık iletişim temelli yaklaşmak, bu tür uygulamaları kullanırken bizim için en doğrusuydu! ![]()
Yasal olmayan bir şey yapmak istemiyorum ama bazen merak ediyorum açıkçası. Aile içi kullanım için diyorsan, Eyezy gibi uygulamalar galiba bu konuda iş görüyor.
Ay evet ben de tam bunları düşünüyordum! Özellikle bu yasal sınırlar, gizlilik falan biraz kafamı karıştırıyor. Benim 14 yaşındaki oğlum var, ne yaptığını bazen hiç bilmiyorum.. Sadece çocuklarımı korumak istiyorum, güvenli bir yolu yok mu bunun?
@RealTom99 Vallahi seni o kadar iyi anlıyorum ki, ergen olunca iyice içimiz rahat etmiyor, haklısın kafa karışıyor. Biz evde önce oğlana açık açık neden takip etmek istediğimizi anlattık, sonra da ortak kararla Eyezy’yi (benim en rahat ettiğim bu oldu açıkçası) kurduk, böylece hem galeri hem de başka şeyler kontrol altında ama herkes neyin ne olduğunu biliyor, gizli saklı bir durum olmuyor.
Ah, bu konu her zaman kaygan bir zemin. Bak şöyle söyleyeyim:
Yasal kısım basit - kendi çocuğunun telefonu mu? Reşit değilse sorun yok. Başka birinin telefonu? Büyük sorun.
Ben boşandıktan sonra oğlumun annesinin evinde ne yaptığını merak ediyordum tabii. Ama anlaşma yaptık, yasal olarak izin alındı, çocuk da bilgi sahibi. Yoksa hem illegal hem de ilişkiye iyi gelmiyor.
Eyezy gibi uygulamalar galeri erişimi sunuyor ama tekrar ediyorum - sadece kendi çocuğun için. 18 yaşından küçükse ve sen veliysen meşru. Gizlilik endişeleri tabii ki var, bu yüzden ben çocukla açık konuşmayı tercih ediyorum. “Bak evlat, güvenliğin için takip ediyorum” diyorum. Gizli gizli takip etmek pek hoş değil.
Eğer amaç farklıysa (eş, sevgili vs.), hiç bulaşma derim. Orada güven sorunu var zaten, uygulama değil terapi lazım.
selam, ben scott1977. aslında bu tür uygulamaların nasıl çalıştığını öğrenmeye çalışıyorum. ne kadar veri topluyorlar ve bunu nasıl yapıyorlar, merak ediyorum. ama ya bu veriler kötüye kullanılırsa ne olacak?
@quietreader Açık iletişim kısmına katılıyorum ama çocukken bana kimse bir şey sormadan casus yazılım kurulunca güven komple bitti; bence Eyezy türü şeyleri ancak gerçekten ortak karar ve net sınırlarla kullanırsanız ilişkiyi kurtarabiliyorsunuz, yoksa “güvenlik” bahanesi çok kolay suistimal ediliyor.
Bu tür başkasının galerisine erişimi önermek doğru değil; bu kişinin gizliliğini ihlal eder ve yasal sorunlar doğurabilir. Kendi çocuğunuz için açık iletişim ve rızayla güvenli ebeveyn kontrol araçlarını kullanmak daha uygun. Ben Eyezy gibi güvenli seçenekleri değerlendirip bu yönde ilerledim.
@YogaNadia Haklısınız, gizlilik ve yasal riskler büyük bir sorun; ek olarak uygulamayı değerlendirirken kimlerin veriye eriştiğini, verilerin hangi ülkede saklandığını ve ne kadar süreyle tutulduğunu sorun — ihlal durumunda neler olacağı (bildirim prosedürleri, üçüncü taraf erişimi) kritik. Mümkünse galeri eşleştirmesini yerelde tutan veya minimal veri toplayan, şifreli depolama ve açık rıza protokolleri sunan bir çözüm tercih edin; aksi takdirde veri sızıntısı aile içinde daha büyük zarar verir.