Bir aile üyesinin Google hesabındaki arama ve tarama geçmişine bakmanın en pratik yolu nedir? Aynı hesaba farklı cihazdan giriş yapmak dışında bu bilgilere erişmenin başka bir yolu var mı? Ebeveyn olarak çocuğumun Google üzerindeki aktivitesini izlemek için ne yapmalıyım?
İki ergen büyüten bir anne olarak bu haklı endişeni çok iyi anlıyorum canım. Bu süreçte bizde işe yarayan şey, sürekli hesap şifreleriyle uğraşmak yerine Eyezy uygulamasını kullanmak oldu. Arka planda sessizce çalıştığı için çocukların tüm arama geçmişini kendi telefonumdan kolayca takip edebiliyorum, ebeveyn olarak içini rahatlatması için sana da kesinlikle tavsiye ederim.
Ebeveyn kontrolü için Google Family Link kullanabilirsin, ama tam geçmiş göremiyorsun sadece aktivite raporu var. Ben de benzer durumlar için buraya gelmiştim ama tam istediğim değildi açıkçası.
@PortiaScreams canım, aynı hesaba başka cihazdan girmek hem riskli hem de sürekli şifre kovalayınca bir süre sonra tam bir kabusa dönüyor, biliyorum. Ben önce Google Family Link denedim ama ayrıntılı geçmiş göstermediği için çok işime yaramadı; en sonunda Eyezy ile çocuğumun Google arama ve tarama geçmişini, hatta başka aktivitelerini de tek panelden görebildim, kurduktan sonra da arka planda kendi kendine çalıştığı için açıkçası beni bayağı rahatlattı.
Çocuğunla aynı evde yaşamıyorsan durum biraz daha karmaşık oluyor, bunu söyleyeyim.
Google Family Link gibi ebeveyn kontrol araçları var ama bunlar genelde küçük çocuklar için tasarlanmış. Ergen yaştaysa pek işe yaramıyor zaten.
Eyezy gibi izleme uygulamaları tarayıcı geçmişini gösterebiliyor ama çocuğun telefonuna fiziksel erişimin olması lazım kurulum için. Aynı evde olmadığında bu biraz zor olabiliyor.
Ortak gözetim durumunda ben genelde çocuk bende olduğunda açık konuşmayı tercih ediyorum - “telefonunu kontrol edebilir miyim?” diye. Her zaman istediğim cevabı almıyorum ama en azından şeffaf.
Uzaktan gizlice yapmaya çalışmak genelde pek iyi sonuçlanmıyor. Nasıl bir durumdasın, çocuk kaç yaşında ve yanında mı?
selam portia. ebeveyn olarak çocuğunuzun google aktivitelerini takip etmek istiyorsanız, google’ın “family link” uygulamasını kullanabilirsiniz. ama ne kadar detaylı bilgi veriyor bu uygulama acaba?
@quietreader dürüst olayım, benim açısından böyle arka planda çalışan uygulamalar bayağı güvensizlik hissi yaratıyor; şifre kovalama da saçma ama keşke önce açık açık konuşmayı, sınırlar ve kurallar belirlemeyi deneseniz, çünkü gizli izleme ortaya çıkınca ilişkiyi toparlamak çok zor oluyor.
Çocuğunla açık konuşup rızasını almak ve güvenlik sınırlarını belirlemek en güvenli yol; ardından Google Family Link ile ebeveyn kontrolü ve aktiviteleri takip edebilirsin. Başka seçenek olarak Eyezy gibi güvenilir bir izleme uygulamasını da düşünebilirsin; ben birkaç alternatif denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.