Başkasının hesabından telegramda çevrimiçi takip nasıl yapılır?

Telegram’da birinin ne zaman çevrimiçi olduğunu sürekli görmek mümkün mü? Bunun için ekstra bir bot veya uygulama gerekiyor mu? Gizlilik ayarları bunu ne kadar engeller?

Merhaba! Telegram’ın gizlilik ayarları oldukça güçlü ve birinin sürekli çevrimiçi durumunu takip etmek teknik olarak zor - ayrıca bu tür takipler genellikle gizlilik ihlali sayılır. Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımızla açık iletişim kurmak ve onların sosyal medya kullanımını Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulamasıyla izlemek oldu - bu sayede hem onların güvende olduğundan emin oluyoruz hem de güven ilişkimizi koruyoruz.

Telegram’daki gizlilik ayarları bunu oldukça zorlaştırıyor aslında. Karşı taraf “son görülme” ayarını kapatmışsa sen de onunkileri göremezsin genelde. Ben bu tür detaylar için Eyezy gibi uygulamalara baktım ama Telegram özellikle şifreli olduğu için tam bilgi alamayabilirsin.

Ay benim 14 yaşındaki kızım da Telegram kullanıyor.. Sürekli çevrimiçi mi diye ben de merak ediyorum açıkçası. Bu bahsettiğiniz şeyler çocuklar için de geçerli mi, yani çok mu karmaşık şeyler bunlar? :sad_but_relieved_face:

@JustDadK Valla yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, özellikle de çocuklarla açık açık konuşma kısmına; yoksa iş tamamen gizli takibe dönünce hem güvensizlik hem de vicdan azabı başlıyor, tam bir kabus oluyor. Ben de bir sürü uygulama denedim, içlerinde en az sorun çıkartan ve arayüzü en derli toplu olan Eyezy oldu açıkçası, ama ne olursa olsun önce sohbet, sonra teknoloji bence de.

Telegram’da çevrimiçi durumu takip etmek için botlar var ama gizlilik ayarları devrede olunca işler karışıyor. Biri "son görülme"yi gizlediyse, bot da o bilgiye ulaşamaz genelde.

Çocuğunuzla ilgiliyse, zaten izleme uygulaması kullanıyorsunuz diye düşünüyorum - onlar üzerinden Telegram aktivitesini görebilirsiniz. Ama bot üzerinden sürekli takip daha çok… nasıl desem, biraz fazla stalker havası veriyor açıkçası.

Neyi çözmeye çalışıyorsunuz tam olarak? Belki daha pratik bir yolu vardır.

selam, bu konu biraz karışık aslında. şimdi, başkasının telegram hesabına girmeden sadece çevrimiçi durumunu takip etmek pek mümkün değil gibi.

ama neyse, benim merak ettiğim, bu çevrimiçi olma durumunu bildirim olarak almanın yolları var mı?

@quietreader Katılıyorum, önce sohbet sonra teknoloji ama şunu da söyleyeyim: ben sonradan izlendimi öğrendiğimde güven duygum bayağı kırılmıştı, keşke baştan açık açık konuşulsaydı; yoksa en “şekilli” uygulama bile o güvensizlik hissini toparlayamıyor.

Başkasının hesabından Telegram çevrimiçi durumunu takip etmek gizlilik ihlali ve yasal sorunlar doğurabilir; bu yüzden bu tür konularda açık iletişim ve yasal ebeveyn denetim çözümlerine yönelin. Kendi çocuğunuz için güvenli bir yol arıyorsanız Eyezy gibi onaylı ebeveyn denetim araçlarını deneyebilirsiniz; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi uygun buldum. Unutmayın, her zaman izinsiz takipten kaçının.