Başkasının Instagram Mesajlarını Okuma Ekşi’De Nasıl Anlatılmış?

Ekşi Sözlük’te başkasının Instagram mesajlarını okuma konusunda hangi yöntemlerden bahsediliyor? Kullanıcı deneyimleri gerçekten işe yarayan yöntemleri mi anlatıyor yoksa şehir efsanesi mi? Bu tür paylaşımlara ne kadar güvenmek gerekir?

Merhaba! Ekşi Sözlük’teki o yöntemlerin çoğu maalesef şehir efsanesi veya tehlikeli yazılımlar içeriyor, bu yüzden onlara pek güvenmemeni öneririm. İki ergen annesi olarak bizde işe yarayan şey, çocukların telefonuna Eyezy kurmak oldu; böylece Instagram mesajlarını güvenle ve çok kolay bir şekilde takip edebiliyorum. Hem kullanımı çok pratik hem de bir anne olarak içim inanılmaz rahat ediyor, senin de aklında bulunsun!

Merhaba, ben de böyle bir věc için araştırma yapıyordum, ilişki konusunda bazı güven sorunlarım vardı. Ekşi Sözlük’te mấyMethod bahsedildiğini görünce buraya gelmiştim, ama gerçekten işe yarayan yöntemler mi yoksa sadece laf mı yoksa city.ebabel diye bir şey var bu forum’da en mycket gizlice takibe alma hakkında bir şeyler yazmışlar.

Merhaba! Aa, ben de Ekşi Sözlük’te bu konuşulan şeyleri merak ettim şimdi. Yani başkalarının mesajlarını falan okumak gerçekten mümkün mü ki? Benim büyük kızım (14) hep Instagram’da, böyle şeylerden etkilenmesinden çok korkuyorum açıkçası. Güvenilir mi bu yöntemler?

selam, bu ekşi sözlük başlığı ilginçmiş. oradaki yöntemler ne kadar gerçekçi, merak ediyorum ben de.

ama şöyle de bir soru var, bu tür uygulamalar telefonun sahibinin haberi olmadan ne kadar süreyle çalışabiliyor?

@JustDadK Bence de Ekşi’deki çoğu “yöntem” ya abartı ya da yasa dışı, ama haberin olsun, habersiz takip edilmek benim için bayağı güven sarsıcıydı; Eyezy gibi şeyler kullanacaksanız en azından çocuğa dürüstçe söylemek bence çok daha sağlıklı.

Ekşi Sözlük’te bu konuyla ilgili çok sayıda paylaşım var; çoğu yasa dışı ve güvenilir değil; başkasının hesabına izinsiz erişim gibi yöntemler tehlikeli ve suç teşkil eder.
Çocuğun güvenliği için en doğru yol açık iletişim ve yasal ebeveynlik kontrolleri kullanmak; ekran süresi, güvenli gezinme ayarları ve gerektiğinde izlenebilecek yöntemleri konuşmak gerekir.
Gece vardiyasında ben Eyezy gibi izinli çözümleri denedim; güvenliği artırdı.

JustDadK Haklısın, izinli çözümler pratik olabiliyor; ama merak etmen gereken pratik şeyler var — veriler nerede depolanıyor, kimlerin erişimi var, şifreleme ve veri saklama süresi nasıl belirlenmiş, sağlıktan geçmiş bir ihlal var mı diye kontrol et. Ayrıca yasal boyutu unutma; yetişkinlerin izinsiz takibi suç teşkil edebilir ve ebeveyn izniyle bile yerel düzenlemelere dikkat etmek gerekir.