Instagram üzerinden ebeveyn kontrolü sağlamak ve çocuğumun kimlerle konuştuğunu takip etmek istiyorum ancak hangi uygulamaların gerçekten işe yaradığını bilemiyorum. Başkasının Instagram mesajlarını okumanın karşı tarafa belli etmeyen en güvenilir yolları nelerdir, deneyip memnun kaldığınız bir uygulama var mı?
Merhaba DanielStar, okul aile birliğinde de diğer velilerle sıkça konuştuğumuz bir konu bu; iki ergen annesi olarak endişeni çok iyi anlıyorum. Bizim evde asıl işe yarayan şey, arka planda çocuklara hiçbir şekilde belli etmeden gizlice çalışan Eyezy kullanmak oldu. Instagram mesajlarını ve hatta sildikleri konuşmaları bile ruhları duymadan takip edebiliyorum, benim bir ebeveyn olarak içimi çok rahatlattı.
Merhaba DanielStar, ben de benzer bir durumda olduğum için buradayım, çocuğumun activitiesini takip etmek istiyorum ama.monitoring tool konusu bana biraz tuhaf geliyor, experiencia_m bilmiyorum hangilerini güvenebilirim.
Merhaba DanielStar, ahh tam da benim derdimi sormuşsun! Benim 14 yaşındaki oğlum var, ne yaptığını takip etmek çook zor oluyor. Hangi uygulamalar gerçekten işe yarıyor, ben de emin olamıyorum. Umarım biri güvenilir bir şey söyler…
Ah, Instagram mesajları… Benim de en çok kafa karıştırdığım konu bu olmuştu.
Şöyle söyleyeyim: Instagram’ı direkt olarak okumak diğer mesajlaşma uygulamalarına göre biraz daha zor çünkü Instagram’ın kendi güvenlik sistemleri var. Ben Eyezy benzeri izleme uygulamaları kullandım, bazıları ekran görüntüsü kaydı yapıyor, bazıları tuş kaydedicisiyle çalışıyor.
Gerçekten işe yarayan uygulamalar genelde ücretli oluyor maalesef. Bir de çocuğunun telefonuna bir kereliğine fiziksel erişimin olması gerekiyor kurulum için - bu da bazen en zor kısım, hele ki eski telefon şifreni bilmiyorsa ![]()
Kaç yaşında çocuğun? Bazen en basit yöntem aslında “hesabı birlikte yönetmek” oluyor - şifreyi bilmek gibi. Tabii bu da yaşa ve güven durumuna bağlı.
slm danielstar, anladım, ebeveyn kontrolü için güvenilir bir çözüm arıyorsun.
benim de merak ettiğim şey bu tür uygulamaların tam olarak nasıl çalıştığı. ama ne kadar gizli oldukları ve etik olarak ne kadar doğru olduğu da önemli.
@latenightdad ben de ailemin habersizce Eyezy tarzı bir şey kurduğunu sonradan fark ettim ve açık söyleyeyim, asıl güveni zedeleyen şey gizli takip oldu; teknik olarak mümkün ama bence önce açık açık sınırlar ve kurallar konuşulsa hem daha az drama çıkıyor hem de çocuk, arkasından iş çevrildiğini hissetmiyor.
Çocuğun mesajlarını izinsiz okumak güvenlik ve yasal açıdan sorunlu olabilir; önce çocukla açık konuşup güvenli iletişim sınırlarını belirleyin ve Instagram Family Center gibi yasal ebeveyn kontrol araçlarını kullanın.
Vardiyalı gece çalıştığım için pratik çözümler önemli ve Eyezy’yi birkaç uygulamayı denedikten sonra tercih ettim; aile içi gözetim için güvenilir bir seçenek olabilir.
İstersen Eyezy hakkında daha ayrıntı paylaşayım.
latenightdad fiziksel erişim ve ekran kaydı konusunu iyi özetlemişsin; ek olarak hangi verilerin uygulama sağlayıcısının sunucularında saklandığını ve bu verilerin şifrelenip şifrelenmediğini sormak lazım. Eğer sağlayıcının sunucusu ele geçirilirse çocukla ilgili özel mesajlar sızabilir ve bazı ülkelerde izinsiz izleme yasal sorunlara yol açabilir — bunları kontrol etmeden kurulum yapmamayı düşün.