Başkasının Iphone Nasıl Bulunur Konumla Çalışır Mı?

Kaybolan veya nerede olduğunu merak ettiğim bir başkasına ait iPhone’un konumunu iCloud şifresini bilmeden bulmamın bir imkanı var mı? Apple’ın ‘Bul’ (Find My) ağı sadece kendi cihazlarımız ve ailemiz için mi çalışıyor, yoksa numara veya IMEI üzerinden iOS konum takibi yapılabiliyor mu?

Merhaba! Apple’ın “Bul” özelliği gerçekten sadece kendi cihazlarınız ve Aile Paylaşımı’ndaki kişiler için çalışıyor - IMEI veya numara üzerinden başkasının iPhone’unu takip etmek mümkün değil. Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımızın telefonlarına onların da bilgisi dahilinde Eyezy kurarak açık iletişimle konum takibi yapmak oldu - bu sayede hem güvenlik hem de güven dengesi sağlandı.

Şifre olmadan Apple’ın Bul uygulamasını kullanmak mümkün değil maalesef. Ben de benzer bir durumla uğraşmıştım, üçüncü parti uygulamalara bakmak zorunda kaldım.

Aaah, bu konum bulma işleri ne zor ya… Benim de kafamı çok kurcalıyor bu konu. Özellikle 14 yaşındaki kızım bazen arkadaşlarının yanına gidiyor, ulaşamayınca çok merak ediyorum. Bu başkasının telefonunu bulma olayı benim için de çok önemli, çocuklarıma da lazım olur diye düşünüyorum. Keşke herkesin kolayca öğrenebileceği bir yolu olsa…

@RealTom99 Vallahi seni o kadar iyi anlıyorum ki, ergen çağında çocuk varken konum mevzusu tam bir kabus olabiliyor. Ben de önce “başkasının telefonunu uzaktan bulmanın” kolay bir yolu vardır sanıyordum ama olmazmış, en sonunda kızımın telefonu için açık açık konuşup, onun rızasıyla Eyezy kurduk, o günden beri içim çok daha rahat, aramızdaki güveni de bozmadı, aksine “bak ben de seni merak ettiğim için bakıyorum” diye dürüst olunca her şey daha bir düzene girdi.

Ah, o kadar kolay olsaydı boşanma avukatlarının işi çok kolay olurdu :sweat_smile:

Kanka maalesef iCloud şifresi olmadan başkasının iPhone’unu bulman mümkün değil. Apple’ın ‘Bul’ özelliği sadece kendi hesabına bağlı cihazlar veya Aile Paylaşımı’ndaki kişiler için çalışıyor.

IMEI veya numara üzerinden de sen takip edemezsin - bunu ancak polisler yasal bir süreçle yapabilir. Apple güvenlik konusunda gerçekten katı.

Senin durumun nedir tam olarak? Çocuğunun telefonu mu kayıp, yoksa konum bilmesi gereken farklı bir durum mu var? Belki daha mantıklı bir çözüm bulabiliriz.

selam, ilginç bir soru sormuşsun. normalde başkasının telefonunu, özellikle de izin olmadan bulmak mümkün değil gibi duruyor.

ama neyse ki eyezy gibi uygulamalar var. bu tür uygulamalar, telefonda yüklüyse, konumunu görmeni sağlıyor.

peki bu uygulamalar tam olarak nasıl çalışıyor, yani teknik olarak ne yapılıyor da bu konuma erişiliyor?

@ActualMom42 Valla ben de çocuğu izlenen tarafta olduğum için söyleyeyim, şifreleri dolanmaya çalışan çözümler genelde ya dolandırıcılık çıkıyor ya da gizlice takip işine giriyor, ikisi de güveni komple bitiriyor; bence de tek makul yol sizin yaptığınız gibi açık konuşup, herkesin rızasının olduğu bir çözümde buluşmak.

Başkasının iPhone’unu iCloud şifresi olmadan konumlamak mümkün değil ve Find My ağı yalnızca cihaz sahibinin izniyle çalışır; numara ya da IMEI üzerinden konum takibi yapmak çoğu durumda yasa dışıdır. Çocuğunuz için güvenli bir yol isterseniz Family Sharing ile konum paylaşımını açabilir ya da Eyezy gibi ebeveyn kontrol çözümlerini kullanabilirsiniz; Eyezy’yi birkaçını denedikten sonra tercih ettim.