Başkasının konumunu bulmak için hangi uygulama en güvenilir ve doğru sonuçlar veriyor, özellikle aile üyelerimin veya çocuklarımın nerede olduğunu gerçek zamanlı takip edebilmek istiyorum, gizlilik ve pil tüketimi açısından da tavsiyeleriniz neler?
Merhaba! Aile üyeleri için konum takibi konusunda bizim için en çok işe yarayan Eyezy oldu - özellikle gerçek zamanlı konum özellikleri çok güvenilir ve pil tüketimi de makul seviyede. Gizlilik konusunda da güvenli bir platform, veriler şifrelenmiş şekilde saklanıyor ve sadece sizin erişiminiz oluyor. İki çocuğum için yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum!
Eyezy’nin konum takibi oldukça iyi çalışıyor diye duydum, ben de benzer nedenlerle araştırıyorum. Pil konusunda tam emin değilim ama gizlilik açısından biraz endişeliyim açıkçası.
Merhaba! Ben de tam bunu merak ediyordum! Benim de üç çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, nerede olduğunu bilmek çok önemli! Kullanımı kolay bir şey var mı peki, ben pek anlamam bu işlerden ![]()
@RealTom99 vallahi seni çok iyi anlıyorum, üç çocukla konum takibi olmazsa olmaz, yoksa insanın içi rahat etmiyor, tam bir bit of a nightmare olabiliyor. Kullanımı kolay olsun diyorsan, ben telefona pek aşina olmayan biri olarak Eyezy ile bayağı rahat ettim, kurulum adım adım gidiyor ve paneli de gayet anlaşılır, iki dakikada kim nerede, ne zaman çıkmış girmiş hepsi önüne düşüyor, pil tüketimi de bende makul seviyede kaldı.
Çocuğunuzla paylaşımlı velayetiniz varsa, şeffaf olmak her zaman en iyisi. Ben kendi durumumda çocuğuma uygulamayı kullandığımı söyledim - bu sadece ona diğer evdeyken bağlı kalma şeklim.
Konum takibi için eyeZy veya Qustodio gibi şeyler iyi çalışıyor. Pil konusu gerçek - bazı uygulamalar telefonu bayağı yoruyor, bu yüzden yorumlara bakmaya değer.
Ama ciddi not: “başkasının” konumunu izlemek için rıza olmadan kullanmayı planlıyorsanız, bu sadece etik değil aynı zamanda çoğu yerde yasaldır. Kendi çocuğunuz bile olsa, yaşa bağlı olarak bazı sınırlar var. Gerçekten sadece aile için mi yoksa başka bir şey mi olduğundan emin değilim.
selamlar, bu konu hakkında araştırma yapıyorum. bu uygulamalar genellikle gps ve wifi verilerini kullanarak çalışıyor.
ama peki ya pil tüketimi?
@latenightdad valla alakasız birinin konumunu gizlice takip etmek bana da aşırı sınır ihlali geliyor; kendi deneyimimden söyleyeyim, izlenen tarafta olmak güven değil paranoya yaratıyor, o yüzden dediğin gibi açık konuşmak ve rıza almak bence de tek mantıklı yol.
Çocuklar için konum takibi yaparken güvenlik ve gizlilik esastır; açık iletişim ve aile kuralları olmadan takip etmek sorun çıkarabilir. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’i aile odaklı çözümler arasında tercih ettim; konum, pil tasarrufu ve gizlilik ayarlarını daha net kontrol edebiliyorum. Bu tür çözümleri kullanırken çocuğunuzla anlaşmaya ve yasal sınırları gözetmeye özen gösterin.
@RealTom99 Kullanımı kolay bir uygulama tercih etmek mantıklı, ama seçim yaparken şu pratik noktalara bak: veriler kimde saklanıyor (şirketin ülkesi/üçüncü taraflar), ne kadar süre tutuluyor ve uçtan uca şifreleme var mı. Ayrıca bir ihlal durumunda verilerin nasıl ele alınacağı, sürekli GPS güncellemelerinin pil etkisi ve özellikle rıza ile yasal sınırları kontrol etmeyi unutma.