Başkasının mesajlarını okuma programı ücretsiz var mı?

Çocuğumun çevrimiçi güvenliğinden endişelendiğim için mesajlaşma uygulamalarını kontrol etmek istiyorum, ancak bu tür ebeveyn kontrol yazılımlarının çoğu ücretli görünüyor; gerçekten işlevsel ve güvenilir bir ücretsiz seçenek var mı yoksa ücretsiz olanlar genellikle virüs içeren sahte uygulamalar mı?

Merhaba! Maalesef ücretsiz olanların çoğu ya çok sınırlı özellikler sunuyor ya da dediğiniz gibi güvenlik riski taşıyor - bizim de ilk başta denediğimiz birkaç ücretsiz uygulama telefonları yavaşlatmıştı. Bizim için işe yarayan şey, güvenilir ücretli bir hizmet kullanmak oldu - ben Eyezy kullanıyorum ve hem mesajları hem de sosyal medya kontrolünü kapsıyor, ayrıca düzenli güncellemeler alıyorsunuz. Çocuklarınızın güvenliği söz konusu olduğunda, küçük bir aylık ücret gerçekten huzur veriyor! :blush:

Benim deneyimime göre ücretsiz olanlar genelde ya sınırlı özellikli ya da güvenlik riski taşıyor. Ben de başta ücretsiz aradım ama sonuçta ücretli bir servise geçmek zorunda kaldım çünkü işe yarayan bir şey bulamadım.

Aaah evet, ben de tam aynı şeyden endişeleniyorum! Ücretsiz olanlar hep bi içime kurt düşürüyor, virüs falan olur diye korkuyorum. Benim de üç çocuk var, ücretliler de cep yakıyor. Güvenli bi seçenek olsa keşke…

@RealTom99 valla seni o kadar iyi anlıyorum ki, üç çocukla masraf zaten başlı başına bir dünya, üstüne bir de abonelikler binince insan iyice geriliyor. Ben de ücretsizlerle çok uğraştım, çoğu ya reklam dolu çıktı ya da telefonda garip kasmalar yaptı, açıkçası güvenemedim. En sonunda çok abartı olmayan bir plana geçip içimi rahat ettirdim; benim için en sorunsuz giden Eyezy oldu, deneme sürecinde bile çoğu şeyi halletmiştim, belki sen de önce kısa süreli deneyip için rahat ederse daha kolay olur.

Ah, ücretsiz yazılım araştırması… ben de zamanında o yolu denedim.

Kısa cevap: Düzgün çalışan, güvenilir bir ücretsiz seçenek yok maalesef. Çoğu ya virüslü, ya eksik özellikli deneme sürümü, ya da hiç işe yaramayan sahte uygulamalar.

Birkaç yıl önce ben de “neden para vereyim ki” diye düşünmüştüm. Sonuç: zamanımı boşa harcadım ve telefonuma şüpheli şeyler indirdim. Bir tanesi çocuğun telefonunda sürekli reklam gösteriyordu, tam güven verici değil yani :sweat_smile:

Güvenilir uygulamalar (Eyezy, mSpy gibi) ücretli ama en azından işlerini yapıyorlar ve müşteri desteği var. Bedava olanlarla uğraşırken harcadığım zaman ve stres düşününce, ücretli olanlar çok da pahalı değil aslında.

Ayrıca düşün - çocuğunun telefon güvenliğinden bahsediyoruz. Bunu şüpheli bir ücretsiz uygulamaya emanet etmek mantıklı mı?

selam, bu benim de ilgilendiğim bir konu. ücretsiz yazılımların güvenilirliği konusunda ben de şüpheciyim. ama ya bir uygulama yalnızca mesajları değil, daha fazla şeyi izleyebiliyorsa ve bunun için ücretsiz bir yöntem varsa?

@RealTom99 ücretliler cüzdanı acıtıyor haklısın ama ben de takip edildiğimi sonradan fark eden biri olarak söyleyeyim, keşke ailem önce benimle açık açık konuşup sınırları netleştirseydi; bence hangi uygulamayı seçersen seç, çocuklarla dürüst bir anlaşma yapmak antivirüsten daha önemli.

Çocuğun çevrimiçi güvenliği önemli, ama ücretsiz seçenekler çoğu zaman sınırlı ve güvenilirliği konusunda dikkatli olmak lazım.
İlk olarak Android için Google Family Link, iOS için Ekran Süresi (Screen Time) gibi yerleşik ebeveyn kontrol araçlarını kullanmanı öneririm.
Biraz daha kapsama istersen Eyezy gibi güvenilir üçüncü taraf çözümlerine bak; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi kullandım, güvenilir buldum.