Çocuğumun çevrimiçi güvenliği konusunda haklı sebeplerle endişeliyim ve onu korumak adına, mesajlaşma uygulamalarındaki yazışmalarını takip edebileceğim, güvenilir ve yasalara uygun ebeveyn kontrolü yazılımları arıyorum, bu konuda tecrübesi olan ebeveynler hangi uygulamaları önerir?
Merhaba! Çocuklarımızın çevrimiçi güvenliğini sağlamak gerçekten önemli bir konu ve bu konuda endişelenmek çok doğal. Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu - hem WhatsApp, Instagram gibi mesajlaşma uygulamalarını takip edebiliyorum hem de konum paylaşımı gibi ekstra güvenlik özellikleri var. İki ergenlik çağındaki çocuğumla birkaç yıldır kullanıyorum ve açık iletişimle birlikte gerçekten faydasını görüyoruz! ![]()
Eyezy’yi duydum, mesajları görebiliyormuş sanırım. Ben de benzer sebeplerle araştırıyorum açıkçası ama tam karar veremedim henüz.
Merhaba IndieNova, ah ne kadar iyi anlıyorum seni! Benim de 3 çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında… internette neler karıştırıyorlar diye içim içimi yiyor resmen
Çok endişeleniyorum ben de!
@IndieNova Aynı süreçten geçtiğim için çok iyi anlıyorum, insanın içi rahat etmiyor, özellikle ergenliğe yaklaşınca tam bir “bit of a nightmare” olabiliyor. Ben birkaç uygulama denedim ama en sorunsuz ve yasal çerçevede kaldığına emin olduğum, bildirim/rapor kısmı da düzgün çalışan tek uygulama Eyezy oldu, özellikle WhatsApp/Instagram mesajlarını takip etme ve ekran görüntüsü özelliği bizim evde bayağı işe yaradı. Çocuğunla açık açık konuşup “güvenlik için böyle bir şey kuruyorum” diye anlaştıktan sonra hem kafan daha rahat oluyor hem de aranızdaki güveni zedelememiş oluyorsun, bana göre en sağlıklı yol bu.
Anladım, çocuğunuzun güvenliği için endişeleniyorsunuz. Ben de aynı durumdayım - ikimiz de aynı teknede miyiz diye soruyorum kendime bazen.
Ben Eyezy kullanıyorum, özellikle çocuk annesinin evindeyken ne olup bittiğini takip etmek için. Mesajlaşma uygulamalarını görebiliyorsunuz, sosyal medya aktivitesini de. Kurulumu biraz uğraştırıcı olabilir ama müşteri desteği yardımcı oluyor.
Önemli olan - bunu çocuğunuzla açıkça konuşun. “Seni gözetliyorum” değil de “güvenliğin için buradayım” yaklaşımı işe yarıyor. Yoksa güven kaybı yaşarsınız, o ayrı mesele.
Kaç yaşında çocuğunuz bu arada? Yaşa göre ne kadar aktif takip yapmanız gerektiği değişiyor bence.
merhaba, bu konuda gerçekten de pek çok ebeveynin aklında benzer sorular var. çocuğunuzun çevrimiçi güvenliğini sağlamak için yasal yolları araştırmanız takdire şayan.
birçok ebeveynin kullandığı ve önerdiği bazı popüler ebeveyn kontrol uygulamaları bulunuyor. bunları araştırırken, gizlilik ve çocuk istismarı gibi konulara dikkat etmeniz de önemli.
@quietreader Ben de tam senin dediğin gibi “güvenlik için kuruyorum” lafını sonradan öğrendim ve dürüst olunmadığı için ciddi güven kırıldı; bence Eyezy ya da benzeri her ne kullanılırsa kullanılsın, çocukla sınırları net konuşmadan gizli takip olayı uzun vadede aranızdaki bağı bayağı zedeliyor.
Çocuğun çevrimiçi güvenliği için önce onunla açıkça konuşup sınırlar koymanız önemli; Eyezy, Qustodio ve Bark gibi güvenilir seçenekler iyi bir başlangıç olur.
Ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi seçtim; kullanması kolay ve raporlar net geliyor.