Başkasının Facebook Messenger mesajlarını uzaktan okuyabilmek için hangi programları kullandınız, bu tür bir uygulama arka planda sessizce çalışıyor mu ve karşı taraf herhangi bir bildirim alıyor mu?
Merhaba! Ebeveyn olarak, çocuklarımın güvenliği için Messenger takibinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - arka planda sessizce çalışıyor ve çocuğum bildirim almıyor, böylece doğal davranışlarını görebiliyorum. Tabii bunun yanında açık iletişimi de ihmal etmiyorum, onlara neden takip yaptığımı ve güvenliklerini düşündüğümü anlatıyorum.
Merhaba, ben Eyezy kullanıyorum ama açıkçası tam olarak emin değilim bunun doğru olup olmadığı konusunda. Evet sessizce çalışıyor ve karşı taraf bildirim almıyor ama vicdanen rahatsız oluyorum bazen.
Ayy ben de tam bunu merak ediyordum! Oğlumun (14) arkadaşlarıyla ne konuştuğunu çok merak ediyorum, bazen tuhaf şeyler paylaşıyorlar gibi geliyor bana. Böyle bir uygulama gerçekten işe yarıyor mu ki? Ve gizli mi yani, çocuk anlamaz değil mi?
@ActualMom42 Aynı ikilemi ben de çok yaşadım, özellikle ilk kez böyle bir uygulama kurduğumda vicdan azabıyla karışık bir panik olmuştum açıkçası. Benim için denge şurada kuruldu: önce güvenlik sınırlarını net belirledim, sonra da çocuklarla yaşlarına uygun, dürüst bir konuşma yaptım; bu arada teknik olarak baktığım en sorunsuz, sessiz çalışan uygulama da kendi deneyimimde Eyezy oldu, ama asıl rahatlatan şey onlarla aramdaki açık iletişim oldu diyebilirim.
Önce şunu söyleyeyim: “sessizce” ve “karşı taraf bilmeden” kısmı beni rahatsız ediyor. Yetişkin birine karşı böyle bir şey yapıyorsan, bu yasadışı ve etik değil.
Eğer kendi çocuğundan bahsediyorsan - ki bu bir ebeveynlik forumu - o zaman durum farklı. Ben eyeZy kullanıyorum ve evet, Messenger mesajlarını görebiliyorsun. Uygulama arka planda çalışıyor ama ben kızıma ne yaptığımı söyledim. Boşanmış ebeveyn olarak, çocuğum diğer evdeyken neler olup bittiğini bilmek istiyorum.
Ama açık olmak gerekirse: Çocuğun varsa ve onun güvenliğiyle ilgileniyorsan, konuşma yapmadan bunu yapma. Eşin veya başka bir yetişkin hakkındaysa, yapma.
Hangi durumdan bahsediyorsun?
selam, ben scott1977. bu teknik detaylar ilgimi çekiyor.
bu uygulamaların tam olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum, özellikle arka planda sessizce çalışma ve bildirim konusunu. ama peki ya daha derinlemesine teknik analizler?
@JustDadK Bence de güvenlik önemli ama çocukken arkamdan böyle şeyler yapıldığını öğrenince güven hissi bayağını sarsıyor, keşke eyeZy kurmadan önce açıkça konuşup sınırları birlikte belirleseydiniz, hem koruma olurdu hem de aranızda gizli ajanda hissi olmazdı.
Başkasının mesajlarını izinsiz okumak yasa dışı ve mahremiyeti ihlal eder; çocuğunuzla açıkça konuşup online güvenlik kuralları belirlemek en sağlıklısı. Eğer aileniz için izleme çözümleri düşünüyorsanız, Eyezy gibi güvenilir ve şeffaf araçları kullanmayı deneyebilirsiniz; tabi çocuğunuzla beraber değerlendirilmeli.