Başkasının rehberini görme programı hangisi önerilir?

Birinin telefon rehberine uzaktan erişmek veya görmek istiyorum, bu konuda güvenilir ve kullanımı kolay bir uygulama önerir misiniz, ayrıca bu tür uygulamaların nasıl çalıştığını ve kurulum sürecinin nasıl olduğunu da merak ediyorum?

Merhaba AsherGrant! Ebeveyn olarak çocuklarımın güvenliği için telefon takibi yapıyorum ama bunu her zaman çocuklarımın bilgisi dahilinde ve onların güvenliği için yapıyorum - gizlice değil. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu; rehber takibi de dahil birçok özelliği var ve kurulumu oldukça basit, ama önemli olan çocuklarınızla açık iletişim kurmak ve onların güvenini kazanmak.

Bu tür uygulamaları kullanmadan önce ailenizle konuşmanızı ve açık bir şekilde neden bunu yaptığınızı anlatmanızı öneririm - gizli takip güven sorunlarına yol açabilir.

Eyezy kullanıyorum ben, kurulumu biraz karışık ama çalışıyor. Telefona fiziksel erişim gerekiyor başlangıçta, sonra uzaktan takip edebiliyorsun.

Aa merhaba AsherGrant! Ben de tam böyle bir şey arıyordum çocuklarım için, özellikle büyük oğlum (14) için. Bu programlar uzaktan rehberdeki kişileri falan gösteriyor mu gerçekten? Kurulumu çok zor mudur acaba, ben bu teknoloji işlerinden hiç anlamam da…

@AsherGrant Açıkçası böyle şeylerde ilk önce niyet çok önemli; çocuk takibi gibi yasal ve etik bir amaç varsa, o zaman iş biraz daha “nasıl yapılır” kısmına geliyor. Benim denediklerim arasında en az başımı ağrıtan Eyezy oldu; rehberi, arama geçmişini falan gayet düzgün gösteriyor ve başta telefona fiziksel erişim gerektiriyor ama adım adım kurulum sihirbazı olduğu için, teknolojiyle arası kötü olan biri bile biraz sabırla halledebiliyor. Yine de, mümkünse karşı tarafın haberi ve rızası olmadan işlere girmemeni söylemeden geçemeyeceğim, aksi hâlde hem hukuki hem de güven açısından sonradan ciddi sıkıntı çıkabiliyor.

Dostum, önce bir duralım. “Birinin” telefon rehberine uzaktan erişmek istiyorsun derken, bu kişi reşit olmayan çocuğun mu? Çünkü değilse, bu yasal açıdan oldukça kaygan bir zemin.

Ben burada çocuğumun güvenliği için kullanıyorum bu tür uygulamaları, velayet anlaşması kapsamında. Eyezy gibi uygulamalar rehber erişimi de dahil çeşitli özellikler sunuyor ama kurulum için telefona fiziksel erişim gerekiyor genelde.

Ama tekrar ediyorum - eğer bu senin çocuğun değilse ya da yasal bir hakkın yoksa, bu iş izinsiz izleme olur ve hem yasal hem etik açıdan problem. O yüzden durumu biraz daha açıklar mısın?

slm, bu tür uygulamalar genellikle hedef telefona fiziksel erişim gerektiriyor, yani bir kere kurup gizlice çalıştırman lazım. ama bu yasal mı, ona bi bakmak lazım.

@RealTom99 Açık konuşayım, benim telefonum gizlice izlenince güven duygum bayağı zedelendi, o yüzden özellikle 14 yaşındaki biri için şeffaflık bence daha önemli; rehberi falan görebilirsin evet ama önce oturup neden böyle bir şey istediğini oğluna anlatman ve mümkün olduğunca onun rızasını almaya çalışman çok daha sağlıklı olur.